Ο παράνομος ψευτο-“δήμαρχος” της κατεχόμενης Αμμοχώστου έκανε πίσω: Δεν θα παραστεί στην αντικατοχική εκδήλωση για την Πόλη του Ευαγόρα μετά τις σφοδρές αντιδράσεις

Ο δήμαρχος της Αμμοχώστου, Σϊμος Ιωάννου. Φωτογραφία ΠΟΛΙΤΗΣ




Αντιπαράθεση ξέσπασε μετά την ανακοίνωση από τον δήμαρχο της κατεχόμενης Αμμοχώστου, Σίμο Ιωάννου για συμμετοχή και Τουρκοκυπρίων, ανάμεσά τους και ο Σουλεϊμάν Ουλουτσάι,  στη φετινή αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου.

Ο Σουλεϊμάν Ουλουτσάι, είναι ο παράνομος ψευτο-“δήμαρχος” της κατεχόμενης πόλης. Η εκδήλωση μνήμης θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο.

Μάλιστα με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, τα έβαλαν και βουλευτές κυπριακών κομμάτων, οι οποίοι εξέφρασαν ξεκάθαρα τη διαφωνία και τους προβληματισμούς τους.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο Σουλεϊμάν Ουλουτσάι, αποφάσισε να ματαιώσει την παρουσία του στην εκδήλωση, σύμφωνα με ενημέρωση που τυγχάνει το OMEGAlive.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ουλουτσάι ενημέρωσε το Δήμο Αμμοχώστου, ότι επειδή δεν επιθυμεί να βάλει εμπόδια στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ούτε και να διαταράξει τις καλές και φιλικές σχέσεις με το Δήμο Αμμοχώστου, αποφάσισε όπως τελικά να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση.

  • Σφοδρή επίθεση κατά του Σίμου Ιωάννου για την πρόσκληση

Αντιδράσεων συνέχεια μετά την ανακοίνωση από τον Δήμαρχο Αμμοχώστου για συμμετοχή και Τουρκοκυπρίων, ανάμεσά τους και ο λεγόμενος ψευτο-“δήμαρχος” Αμμοχώστου, Σουλεϊμάν Ουλουτσάι, στη φετινή αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου.

Ο Βουλευτής Αμμοχώστου του ΔΗΚΟ, Χρίστος Σενέκης, εξέδωσε γραπτή σχετική δήλωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Η ενέργεια του δημάρχου Αμμοχώστου, δρα Σίμου Ιωάννου, να προσκαλέσει τον τουρκοκύπριο λεγόμενο δήμαρχο της κατεχόμενης Αμμοχώστου στη φετινή αντικατοχική εκδήλωση που διοργανώνει ο δήμος Αμμοχώστου, αποτελεί πρόκληση και στέλνει λανθασμένα μηνύματα.

Ο φορέας ενός ψευδοθεσμού της κατεχόμενης Αμμοχώστου, που ουδέποτε έχει αντιταχθεί στις τουρκικές μεθοδεύσεις για σταδιακό άνοιγμα και εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, κατά παράβαση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν μπορεί να παρευρίσκεται σε μια αντικατοχική εκδήλωση καταδίκης της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής της πατρίδας μας.

Θα είναι πάντοτε καλοδεχούμενοι σε αντικατοχικές εκδηλώσεις οι τουρκοκύπριοι, που με προσωπικό κόστος, επιλέγουν να είναι απέναντι στην κατοχική Τουρκία και στο ψευδοκράτος και όχι όσοι απολαμβάνουν τα προνόμια των ψευδοθεσμών, που έχουν παρανόμως θεσπιστεί.

Οι εν γένει προσπάθειες του δημάρχου Αμμοχώστου, δρα Σίμου Ιωάννου, και μελών του δημοτικού συμβουλίου Αμμοχώστου για δημιουργία ενός ιδεολογικοπολιτικού τετελεσμένου, δυστυχώς, διχάζουν τον κόσμο της Αμμοχώστου.

  • Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ

Απαράδεκτη από κάθε άποψη ήταν η ενέργεια του Δημάρχου Αμμοχώστου να προσκαλέσει στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου, τον ψευδοδήμαρχο της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Ο εν λόγω λεγόμενος «δήμαρχος» έχει σφετεριστεί μέχρι και το δημαρχείο της κατεχόμενης πόλης και εγκαταστάθηκε εντός του κτιρίου και επικροτεί τον εποικισμό της Αμμοχώστου, στον οποίο προχωρούν η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς, κατά παράβαση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δεν είναι δυνατό, σε μια αντικατοχική εκδήλωση να προσκαλείται ένας παράνομος θεσμός του ψευδοκράτους, που αναδείχτηκε στη θέση αυτή με παράνομες διαδικασίες και δεν καλύπτεται ούτε από το Σύνταγμα του 1960, όπως παραπλανητικά ισχυρίζονται κάποιοι, ανάμεσα τους και ο Δήμαρχος Αμμοχώστου.

Επιπρόσθετα, η ΕΔΕΚ καταγγέλλει τη διαδικασία που ακολούθησε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, δηλαδή να φέρει ενώπιον τετελεσμένων αποφάσεων το Δημοτικό Συμβούλιο, να προβαίνει στην πρόσκληση προς τον ψευδοδήμαρχο και μετά να καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να την επικυρώσει, ενώ η αρμόδια για την αντικατοχική εκδήλωση επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχει συνεδριάσει εδώ και επτά χρόνια.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου και αυτοί που επικύρωσαν τις ενέργειες του, έχουν υποβαθμίσει την εκδήλωση από αντικατοχική σε δικοινοτική, στέλνοντας λανθασμένα μηνύματα προς την κατοχική Τουρκία, προς το εσωτερικό και το εξωτερικό και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεχτό από την ΕΔΕΚ, η οποία δεν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση.

Η Λευκωσία επιτίθεται στον Αμερικανό βουλευτή που βρίσκεται παράνομα στα κατεχόμενα: Παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, είναι παρέκκλιση από την επίσημη θέση των ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: