Να τον χαίρονται αυτοί που τον προσκάλεσαν: Δεν πήγε στην αντικατοχική ο ψευδοδήμαρχος, μίλησε όμως στη φιέστα για την κατάληψη της κατεχόμενης Αμμοχώστου

Ο ψευτο-«δήμαρχος» Αμμοχώστου, Σουλεϊμάν Ουλούτσαϊ με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ (Κ) και αξιωματικό του Αττίλα στους εορτασμούς για την κατάληψη της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Φωτογραφία από το ψευδοκράτος




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – Λευκωσία

Ο ψευδοδήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου, για τον οποίο θα γινόταν εμφύλιος στις ελεύθερες περιοχές πρόσφατα, επειδή προσκλήθηκε σε εκδήλωση του κατεχόμενου δήμου, ήταν εκ των ομιλητών σε τελετή για την επέτειο κατάληψης της πόλης από τον τουρκικό κατοχικό στρατό.

Και μίλησε και είπε τα γνωστά, το διαχρονικό αφήγημα της κατοχικής πλευράς. (ΕΔΩ Η ΕΙΔΗΣΗ)

Κατά τους εορτασμούς για την 49η μαύρη επέτειο της κατάληψης της Αμμοχώστου από τα κατοχικά στρατεύματα, ο λεγόμενος δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου, Σουλεϊμάν Ουλούτσαϊ είπε ότι δεν έφτασε εύκολα στο σήμερα ο τουρκοκυπριακός «λαός» και η Αμμόχωστος και υποστήριξε ότι πολλές δυσκολίες στο παρελθόν ξεπεράστηκαν με ενότητα και ομοψυχία.

Ο Ουλούτσαϊ ανέφερε επίσης ότι δεν θα μπορούσε να εγκαταλείψει την ελευθερία και την «κυριαρχία» του ο τουρκοκυπριακός «λαός» και μνημόνευσε με σεβασμό τους ήρωες του αγώνα τους για ύπαρξη (μετάφραση Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών).

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Αμμόχωστος απέκτησε περισσότερη αξία με το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσιού.  Ο εγκάθετος της Άγκυρας χαρακτήρισε το Βαρώσι ως «λαμπρό αστέρι της Ανατολικής Μεσογείου».

Περαιτέρω ανέφερε το γνωστό τροπάρι του της κατοχικής πλευράς ότι χάρη στον αγώνα τους (!) σήμερα υπάρχουν «δύο χωριστοί λαοί, δύο χωριστά κράτη και δύο χωριστές δημοκρατίες» στην Κύπρο και υπογράμμισε ξανά την σημασία της κυριαρχικής ισότητας, του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος και της συνεργασίας δύο κρατών για επίτευξη μόνιμης συμφωνίας στην Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να επιτευχθεί ελληνοτουρκική ισορροπία στο νησί.

  • Γιατί δεν πήγε στην εκδήλωση

Γιατί μετάνιωσε ο Σουλεϊμάν Ουλουτσιάι, ψευδοδήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου, να παραστεί στην ( ετήσια) εκδήλωση του δήμου της πόλης;

Σύμφωνα με τον Σενέρ Λεβέντ, δεν ήταν μόνο οι αντιδράσεις που σημειώθηκαν στις ελεύθερες περιοχές. «Ούτε το κόμμα του το ΡΤΚ ήθελε τη συμμετοχή του. Εναντιώθηκε. Του είπε να μην πάει. Ο Ουλουτσιάι μετάνιωσε μόλις προστέθηκε αυτό στις αντιδράσεις στον νότο», ανέφερε.

Ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος σημείωσε δε πως:

«Το ΡΤΚ δεν συμμετέχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση που στρέφεται κατά της Τουρκίας. Δεν υπέγραψαν ούτε το ανακοινωθέν της ‘πλατφόρμας αυτή η χώρα είναι δική μας’ που εκδόθηκε προ ημερών. Συμμετείχαν στην εκδήλωση αλλά δεν υπέγραψαν το ανακοινωθέν μη εγκρίνοντας τα όσα αναφέρονταν κατά της Τουρκίας σε αυτό. Δεν αποδέχονται την ιδιότητα της Τουρκίας ως κατοχική δύναμη».

Περαιτέρω, ο Λεβέντ αναφερόμενος στον Ουλουτσιάι σημείωσε ότι μπορεί να πρόκειται για ένα καλό και συμπαθητικό άνθρωπο, ωστόσο, «δεν είπε ποτέ ότι τα Βαρώσια πρέπει να επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, δεν εναντιώθηκε στη διάνοιξη μέρους των Βαρωσίων ούτε στα σχέδια για την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών, δεν χαρακτήρισε ποτέ την Τουρκία ως δύναμη εισβολής και κατοχής και ότι και αυτός, όπως και όλοι οι «αρμόδιοι» στα κατεχόμενα, είναι «υπάλληλος» της Τουρκίας…».

Τα όσα ανέφερε ο Λεβέντ επιβεβαιώνονται με την ομιλία του Ουλουτσιάι στη φιέστα για την κατάληψη της Αμμοχώστου. Αυτά!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Οι εικόνες του 1974 δεν θα ξεθωριάσουν ποτέ! Βομβαρδισμοί, θάνατος, βιασμοί, καταστροφή… Η “ειρηνική” Τουρκία αιματοκύλισε την προδομένη Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: