Ο Κλοπ τα τίναξε όλα στον αέρα: Έδωσε £111 εκατ. και «έκλεψε» τον Καϊσέδο από την Τσέλσι, ενώ δήθεν παζάρευε σκληρά για τον Λάβια [videos]

File Photo epa10336692 Moises Caicedo of Ecuador celebrates after scoring the 1-1 during the FIFA World Cup 2022 group A soccer match between Ecuador and Senegal at Khalifa International Stadium in Doha, Qatar, 29 November 2022. EPA/Rolex dela Pena




Η Μπράιτον απέρριψε προσφορά 80 εκατομμυρίων λιρών για τον μέσο Moises Caicedo από την Τσέλσι στην Premier League τον Ιούλιο. Η Λίβερπουλ συμφώνησε με την Μπράιτον για το ποσό ρεκόρ μεταγραφής στη Βρετανία, ύψους £111 εκατομμυρίων, για τον μέσο Moises Caicedo.

Αφού η Μπράιτον απέρριψε μια σειρά από προσφορές από την Τσέλσι, μένει να δούμε αν οι Μπλε θα ταιριάξουν τώρα αυτό το ποσό.

Η Μπράιτον είχε ορίσει μια αμοιβή άνω των 100 εκατομμυρίων λιρών για τον Καϊσέδο και είχε πει ότι ένιωθε ότι κανείς δεν θα την έφτανε.

Ωστόσο, η Λίβερπουλ το έχει κάνει τώρα, κάτι που αφήνει τον 21χρονο διεθνή Εκουαδόρ ελεύθερο να πάει για ιατρικές εξετάσεις.

Η Λίβερπουλ έχασε τους μεσοεπιθετικούς Τζόρνταν Χέντερσον και Φαμπίνιο από τη Σαουδική Pro League τον περασμένο μήνα, αλλά υπέγραψε τον συμπαίκτη της Μπράιτον, Αλέξις Μακ Άλιστερ, τον Ιούνιο έναντι 35 εκατομμυρίων λιρών.

Ο πρώην αρχηγός των Reds, Henderson, 33, εντάχθηκε στην Al-Ettifaq σε μια συμφωνία αξίας 12 εκατομμυρίων λιρών συν τα πρόσθετα, ενώ ο 29χρονος Βραζιλιάνος Φαμπίνιο μεταπήδησε στην Αλ-Ιτιχάντ για 40 εκατομμύρια £.

Η αμοιβή που συμφωνήθηκε για τον Caicedo υπερβαίνει τα 107 εκατομμύρια £ που πλήρωσε η Chelsea για τον Αργεντινό μέσο, ​​Enzo Fernandez νωρίτερα φέτος.

Ο Caicedo εντάχθηκε στην Brighton από την ομάδα του Ισημερινού Independiente del Valle για £4 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο του 2021, με ρήτρα πώλησης 20% που περιλαμβάνεται στη συμφωνία. Έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League μέχρι τον Απρίλιο του 2022.

Ζήτησε να φύγει από την Μπράιτον στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου νωρίτερα φέτος. Στη συνέχεια, η Άρσεναλ είχε απορρίψει πολλές προτάσεις για τον Caicedo προτού ο παίκτης υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους Seagulls μέχρι το 2027 τον Μάρτιο.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, εξετάζει διάφορες επιλογές για να ξαναφτιάξει την ομάδα του, αφού τερμάτισε πέμπτος στην Πρέμιερ Λιγκ την περασμένη σεζόν και απέτυχε να προκριθεί στο Champions League.

Ωστόσο, το τίμημα που είναι έτοιμοι να πληρώσουν για τον Caicedo αποτελεί έκπληξη, καθώς τον Απρίλιο, ο σύλλογος δήλωσε ότι δεν θα κάνει κίνηση για τον Άγγλο μέσο Jude Bellingham λόγω των χρημάτων που εμπλέκονται.

Ο 20χρονος αργότερα εντάχθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να φτάσει τα 133,9 εκατομμύρια ευρώ (£115 εκατομμύρια).

Ο μέσος της Σαουθάμπτον, Ρομέο Λάβια, 19 ετών, ήταν επίσης στη λίστα με τις πιθανές μεταγραφές του Κλοπ, αλλά οι Κόκκινοι έχουν δει τρεις προσφορές να απορρίπτονται από τους Αγίους, οι οποίοι φέρεται να εκτιμούν τον Βέλγο στα 50 εκατομμύρια λίρες.

Ενώ όλος ο θόρυβος ήταν γύρω από τις προσπάθειες της Chelsea να υπογράψει τον Caicedo, είναι κατανοητό ότι ο διευθύνων σύμβουλος των Reds, Billy Hogan, εργάστηκε αθόρυβα στα παρασκήνια για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία.

Η Μπράιτον είχε μια φιγούρα που ήθελε για τον Καϊσέδο – κάποιον που πιστεύουν ότι θα μπορούσε να γίνει ένας από τους καλύτερους στον κόσμο – και η προσέγγιση του Χόγκαν επέτρεψε στη Λίβερπουλ να φτάσει εκεί.

Άφησε την Τσέλσι χωρίς διαπραγματεύσεις και ελιγμούς και μπορεί να προσφέρει στον Κλοπ ένα από τα πιο συναρπαστικά ταλέντα στην Πρέμιερ Λιγκ – αν και με μια αμοιβή που αντικατοπτρίζει αυτό.

Ο Caicedo θα είναι η Ferrari του Klopp;

Ο Κλοπ έχει μιλήσει στο παρελθόν για τα τεράστια χρηματικά ποσά που σχετίζονται με τις μεταγραφές και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει για το μέλλον του ποδοσφαίρου.

Το 2016, ο Γερμανός αμφισβήτησε ότι ξόδεψε 100 εκατομμύρια λίρες για έναν παίκτη, αφού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέγραψε εκ νέου τον Γάλλο μέσο, ​​Πολ Πογκμπά, για ένα τότε παγκόσμιο ρεκόρ 89 εκατομμυρίων λιρών.

«Τη μέρα που αυτό είναι το ποδόσφαιρο, δεν είμαι πια σε δουλειά, γιατί το παιχνίδι είναι να παίζουμε μαζί», είπε ο Κλοπ.

«Άλλοι σύλλογοι μπορούν να βγουν έξω και να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα και να μαζέψουν κορυφαίους παίκτες. Θέλω να το κάνω διαφορετικά.

«Θα το έκανα διαφορετικά αν μπορούσα να ξοδέψω αυτά τα χρήματα».

Τον Απρίλιο, ο Κλοπ συνέκρινε τις συζητήσεις για μεταγραφές μεγάλων χρημάτων με «ένα πεντάχρονο παιδί που ζητά μια Ferrari για τα Χριστούγεννα».

«Δεν μπορούμε να έχουμε έξι παίκτες σε ένα καλοκαίρι, όλοι για 100 εκατομμύρια λίρες», είπε.

«Αυτό που χρειαζόμαστε και αυτό που θέλουμε, προσπαθούμε απολύτως τα πάντα για να το αποκτήσουμε, αλλά υπάρχουν στιγμές που πρέπει να αποδεχτείς ότι αυτό ή εκείνο δεν είναι δυνατό για εμάς – παραμερίζεις και κάνεις διαφορετικά πράγματα».

Με την Άρσεναλ να ξοδεύει 105 εκατομμύρια λίρες για τον Άγγλο μέσο Ντέκλαν Ράις και τον Κλοπ να έχει απελπισμένη ανάγκη ενίσχυσης, η Λίβερπουλ εντάχθηκε στους συλλόγους που θέλουν να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια για να εξασφαλίσουν έναν κορυφαίο παίκτη.

Με λ=πληροφορίες από BBC / Του Σάιμον Στόουν

Τελειώνει το πρώτο μετεγγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού: Ο Χάρι Κέιν υπογράφει τελικά στη Μπάγερν με €110 εκατ. στην Τότεναμ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: