Ο Αντόνιο Γκουτέρες στέλνει απεσταλμένο στη Λευκωσία: Ο Γιέτζια πάει στην Κύπρο στις 27 Αυγούστου και θα επιδιώξει κοινή συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Τατάρ

File photo: Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. EPA, WAEL HAMZEH




Η παρουσία του Μίροσλαβ Γιέτζια στο τέλος Αυγούστου είναι μια ευκαιρία την οποία ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θέλει να εκμεταλλευθεί για μια κοινή συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ πριν από το ταξίδι τους στην Νέα Υόρκη στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο βοηθός γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα βρίσκεται στο νησί μεταξύ 27 και 29 Αυγούστου για συναντήσεις του με τους δύο ηγέτες. Επίσκεψη η οποία θεωρείται προπαρασκευαστική ενόψει των συναντήσεων που θα έχουν οι δύο ηγέτες με τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες τον Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της οποίας συναντάτε με τον ΓΓ, ενώ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για συνάντηση με τον ΓΓ η οποία είναι εκτός της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μεταβίβασε, κατά την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών, την επιθυμία του για κοινή συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κάλεσε τον Μίροσλαβ Γιέτζια να προτείνει και προς τον Ερσίν Τατάρ μια κοινή συνάντηση των τριών. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ο Νίκος Χριστοδουλίδης διαβιβάζει εισήγηση/πρόταση προς τον Ερσίν Τατάρ για μια κοινή συνάντηση η οποία μπορεί να είναι και κοινωνική στο πλαίσιο ενός δείπνου.

Ωστόσο όλες οι απαντήσεις από την πλευρά του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων είναι αρνητικές. Πάντως, σε περίπτωση πρόσκλησης από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη, είναι σίγουρο ότι ο Ερσίν Τατάρ θα την αποδεχθεί.

Ο ηρωομάρτυρας Τάσος Ισαάκ έπεσε μέσα στη φωτιά: Σαν σήμερα, το 1996, οι Τούρκοι Αττίλες δολοφόνησαν το παλικάρι, στη Δερύνεια… Οι άθλιοι δολοφόνοι δεν συνελήφθησαν ακόμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: