Νουρέγιεφ παρα θίν’ αλός: Ο Βασίλης Χατζηπαναγής κάνει τα μαγικά του με μπαλάκι του τένις [video]




Μια φορά μάγος, πάντα μάγος: Ο μεγάλος Βασίλης Χατζηπαναγής συνελήφθη να παίζει με ένα μπαλάκι στη θάλασσα και να κάνει τα μαγικά του.

Συγκεκριμένα, ο λογαριασμός του TikTok που ανάρτησε το βίντεο γράφει «quiz test: Ποιος είναι ο συγκεκριμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής;», με τους χρήστες να μη δυσκολεύονται καθόλου να βρουν την απάντηση. Τα δε σχόλια πήραν φωτιά κυρίως λόγω του μαλλιού του Χατζηπαναγή, αλλα και των όσων κάνει με το μπαλάκι στη θάλασσα σε παραλία της Μάνης.

 

@vatischronakis Προεδρε φερτον στην ΑΓΙΑ….#fyp#mani #soccer ♬ fukumean – Gunna

Λίγη ιστορία

Ήταν 22 Νοεμβρίου 1975 μετά τα μεσάνυχτα όταν έφτασε στη Θεσσαλονίκη και τουλάχιστον 1.000 άτομα είχαν πάει στον σταθμό των τρένων για να υποδεχθεί έναν παίκτη για τον οποίον ήδη η φήμη του είχε ταξιδέψει. Έκανε το ντεμπούτο του την Κυριακή, στις 7 Δεκεμβρίου του 1975 όταν στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, όπου έδωσε την πρώτη του παράσταση. Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Ατρόμητο Αθηνών με τον Χατζηπαναγή να μην τον εκμεταλλεύονται οι συμπαίκτες τους, όπως ανέφεραν την επόμενη ημέρα οι εφημερίδες.3000 οπαδοί του Ηρακλή Θεσσαλονίκης ακολούθησαν την ομάδα τους μέχρι τη Βέροια για να δουν το πρώτο ματς του Βασίλη Χατζηπαναγή, η μεταγραφή του οποίου είχε προκαλέσει αίσθηση σε όλη την Ελλάδα και άκρατο ενθουσιασμό στους «κυανολεύκους».[11] Στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης έκανε μεγάλη καριέρα και ήταν σπεσιαλίστας στα γκολ από κόρνερ σημειώνοντας εννέα, επίδοση ρεκόρ.

Εντυπωσιακή υπήρξε η συνεισφορά του στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης το 1976. Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης με τον Ολυμπιακό Πειραιώς έφταναν σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια. Ο «Γηραιός», ο οποίος στον ημιτελικό είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό, «κατέβαινε» στη Νέα Φιλαδέλφεια με ένα μεγάλο όπλο στη φαρέτρα του. Τον Βασίλη Χατζηπαναγή. Ο επονομαζόμενος και «Βάσια» άφησε τη σφραγίδα του σε έναν από τους καλύτερους τελικούς που διεξήχθησαν ποτέ και ο άσος του Ηρακλή Θεσσαλονίκης είχε τεράστια συνεισφορά τόσο στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από την ομάδα του, όσο και στο θέαμα. Στον ίσως πιο εντυπωσιακό τελικό μέχρι τότε στην ιστορία του θεσμού (7-6 στα πέναλτι) με τις τεχνικές του ικανότητες εξουδετέρωσε την άμυνα των Πειραιωτών που ήταν φυσικά το φαβορί και πέτυχε τα δύο γκολ.

Η «Αθλητική Ηχώ» περιέγραψε τον αγώνα ως εξής: «Οι Θεσσαλονικείς προηγήθησαν στο 25′ με τον εκπληκτικό Χατζηπαναγή που “άδειασε” σχεδόν όλη την άμυνα του Ολυμπιακού και λόγω αστοχίας του Γκέσιου έχασαν ευκαιρίας για ν’ αυξήσουν το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Συνετόπουλου (αντί του Κρητικόπουλου) έδωσε νέα πνοή στους “ερυθρόλευκους” που πήραν αμέσως την πρωτοβουλία και κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν στο 61′ με κεφαλιά του Σιώκου. Όμως πάλι μια απίθανη ενέργεια του Χατζηπαναγή και ένα αιφνιδιαστικό σουτ του Κουσουλάκη (72′) έδωσαν την πρωτοπορία στον Ηρακλή, που δεν την κράτησε για πολύ, γιατί ο Βιέρα, ύστερα από υπέροχο συνδυασμό με τον Γαλάκο, ισοφάρισε πάλι το σκορ (82′). Στην παράταση το ματς έφθασε στο αποκορύφωμα της δραματικής του εξελίξεως και αφού πάλι ο φανταστικός Χατζηπαναγής στο 101′ πέτυχε το τρίτο γκολ του Ηρακλέους και στο 110′ ο Γκέσιος σε αδράνεια της αμύνης του Ολυμπιακού πέτυχε το 4-2, όλοι πίστευαν ότι το ματς είχε λήξει. Αλλά οι “ερυθρόλευκοι” με αδάμαστο πάθος, ανέτρεψαν κάθε προγνωστικό και με δύο γκολ των Καραβίτη (113′), Γκλέζου (118′) καίτοι έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Δαβουρλή διότι διαμαρτυρήθη για το 4ο γκολ του Ηρακλέους, πέτυχαν το ακατόρθωτο, ισοφαρίζοντας 4-4. Μετά ήρθαν τα πέναλτι και οι Ηρακλειδείς πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος!»

  • Ο «Βάσια» του ελληνικού ποδοσφαίρου θεωρείται από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και για πολλούς ο κορυφαίος.Το 2003 ψηφίστηκε ως ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής από την ΕΠΟ για το εορτασμό των 50 χρόνων της UEFA, ενώ η IFFHS τον επέλεξε στην καλύτερη 11άδα όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου τον Οκτώβριο του 2021. Βρίσκεται τρίτος στη λίστα με τα περισσότερα τέρματα από απευθείας εκτέλεση κόρνερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου και τα «μαγικά» που έκανε στην εποχή του δεν συγκρίνονται.

Τί ξεχνάει ο ρωσόφιλος Γκόραν Μπρέγκοβιτς; Η αμαρτωλή συναυλία στην Κριμαία μετά την προσάρτησή της από τον Πούτιν, το «μεγαλείο» της Ρωσίας και η «παράνοια» της Δύσης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: