Νέα προκλητική ενέργεια από το παράνομο καθεστώς των κατεχομένων: Ανακοίνωσε την πρόθεση να κατασκευάσει δρόμο στη “νεκρή ζώνη” της Κύπρου

FILE PHOTO: Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ (Κ) σε τζιπ του κατοχικού στρατού στους άθλιους εορτασμούς για την κατάληψη της κατεχόμενης Λεύκας. Φωτογραφία Ersin Tatar, @ErsinrTatar




Το παράνομο ψευτο-«υπουργείο Εξωτερικών» ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ότι θα προβεί σε δήθεν «βελτιώσεις» στον δρόμο μεταξύ των χωριών, του Άρσους και του μικτού χωριού Πύλα, ο οποίος διέρχεται από τη νεκρή ζώνη, γράφει η Cyprus Mail.

Είπαν ότι το έργο είχε προετοιμαστεί για «καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους, για να διευκολυνθεί η μεταφορά των πολιτών που ζουν στο χωριό Πύλα στην ‘επικράτεια'” της παράνομης “τδβκ”.

Όπως αναφέρεται από το κατοχικό καθεστώς “ο μόνος τρόπος για να οδηγήσει κανείς μεταξύ των δύο χωριών είναι από τη βρετανική βάση στη Δεκέλεια και το χωριό Πέργαμος”.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ψευτο-“υπουργείου”:

«Παρά την εποικοδομητική στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς σχετικά με το οδικό έργο, που συνεχίζεται για περισσότερα από 25 χρόνια, και όλες τις εκκλήσεις που έχει κάνει για τον σκοπό αυτό, δεν έχουν γίνει βήματα για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών μας. στην Πύλα και η καλή μας θέληση δεν έχει ανταποδώσει».

Στη συνέχεια, το ψευτο-«υπουργείο» απαριθμεί τους δρόμους που διαχειρίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία και διέρχονται από τη νεκρή ζώνη, συμπεριλαμβανομένου του δρόμου μεταξύ της Πύλας και της Ορόκλινης, καθώς και του δρόμου μεταξύ της Λάρνακας και της Αγίας Νάπας, ο οποίος διέρχεται από γη ιδιοκτησίας Τουρκοκυπρίων.

Επιπλέον, ανέφεραν την επέκταση της πανεπιστημιούπολης του University of Central Lancashire στη νεκρή ζώνη και την κατασκευή ενός υπαίθριου κινηματογράφου στη Δερύνεια ως «απόδειξη ότι οι (δήθεν) παραβιάσεις της ουδέτερης ζώνης από την ελληνοκυπριακή πλευρά δεν περιορίζονται στις οδοποιίες».

Το καθεστώς των κατεχομένων αναφέρει ότι «αναμένουμε από τον ΟΗΕ, που διατηρεί την παρουσία και τις δραστηριότητές του στο νησί με την (δήθεν) καλή θέληση της τουρκοκυπριακής πλευράς, να υιοθετήσει μια εποικοδομητική και συνεργάσιμη στάση ως προς αυτό».

Κατηγορούνται δύο Κύπριοι βουλευτές, ο ένας του ΑΚΕΛ: Ξανά ενώπιον δικαστηρίου η υπόθεση των “χρυσών” διαβατηρίων και του βίντεο του Αλ Τζαζίρα (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: