Μεγαλώνουν οι ουρές πολιτών για έκδοση ταυτότητας χωρίς… injection: «Είμαστε ψαγμένοι κι όχι ψεκασμένοι» υποστηρίζουν [videos]

FILE PHOTO: Μέλος εφορευτικής παραδίδει στους πολίτες τις ταυτότητές τους μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ




Συνεχίζονται, ου μην αυξάνονται οι ουρές από πολίτες έξω και από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας οι οποίοι επιθυμούν να ανανεώσουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες καθώς δεν θέλουν να λάβουν τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες σχηματίζονται τις τελευταίες ημέρες.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αθανασία Σταμοπούλου, στην Αστυνομική Διεύθυνση έχουν δημιουργηθεί μετά το Δεκαπενταύγουστο ουρές πολιτών που δεν επιθυμούν να έχουν την ηλεκτρονική ταυτότητα, ακριβώς επειδή η ανανέωση της υπάρχουσας έχει ισχύ 10 ετών.




Η ουρά πολιτών που υπήρχε και μέσα στο Σαββατοκύριακο στην οδό Ερμού στην αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας ήταν μεγάλη με τους πολίτες να κάθονται σε καρέκλες, πολλές φορές σύμφωνα με πληροφορίες και από ίδια πρόσωπα που συζητάνε μεταξύ τους αλλά και να συνεννοούνται για το ποιος θα έχει προτεραιότητα.

Πρόκειται για ένα κύμα αντίστασης, όπως λένε οι ίδιοι ενάντια στις νέες ταυτότητες, το οποίο έχει οργανωθεί μέσω των κοινωνικών δικτύων, όπου μάλιστα διακινούνται οδηγίες για το πως ακριβώς μπορεί κάποιος να αποφύγει την έκδοση νέας ταυτότητας και στην ουσία το τσιπάρισμα όπως υποστηρίζουν μεταξύ τους.




Oι  ίδιοι τονίζουν πως είναι «ψαγμένοι και όχι ψεκασμένοι» και απαγορεύουν στα τηλεοπτικά συνεργεία να τους πλησιάσουν και να δείξουν τα πρόσωπα τους.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εμποδίζει και καθυστερεί ωστόσο, την έκδοση ταυτοτήτων άλλων πολιτών που δεν έχουν πρόβλημα με τις νέες ταυτότητες αλλά για ηλικιωμένους που για λόγους υγείας χρειάζονται την έκδοση νέας ταυτότητας λόγω ασθένειας, ώστε αν απαιτηθεί να μετακινηθούν στο εξωτερικό.

Πηγή: ertnews

Αποκλειστικό: Οι νέες βιομετρικές ταυτότητες θα έχουν ενσωματωμένο και σύστημα injection

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: