«Μαύρη ειδοποίηση» από την Ιντερπόλ για το νεκρό «αγόρι του Δούναβη»: Βρέθηκε στον βυθό, τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο

H γερμανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του πώς πιστεύεται ότι έμοιαζε το αγόρι στα τέλη του περασμένου έτους και προσφέρει αμοιβή 15.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην υπόθεση. Photo: INTERPOL_HQ




Η  Ιντερπόλ απηύθυνε έκκληση για βοήθεια από το κοινό για την υπόθεση ενός νεκρού αγοριού που βρέθηκε στον ποταμό Δούναβη που άφησε άφωνη τη γερμανική αστυνομία.

Το αγόρι, που εκτιμάται ότι είναι πέντε ή έξι ετών, βρέθηκε τον περασμένο Μάιο στη Βαυαρία, με τη σορό του δεμένη με έναν τσιμεντόλιθο και τυλιγμένη με αλουμινόχαρτο, ανέφερε η Ιντερπόλ

Η γερμανική αστυνομία, μη μπορώντας να αναγνωρίσει το πτώμα ή τις συνθήκες του θανάτου του, ζήτησε από την Ιντερπόλ να εκδώσει «μαύρη ειδοποίηση» –  διεθνή συναγερμό για τη συλλογή πληροφοριών για άγνωστα πτώματα.

Η Ιντερπόλ ανέφερε  ότι δεν είναι  γνωστό πόσο καιρό το πτώμα βρισκόταν στο νερό όταν βρέθηκε στις 19 Μαΐου 2022, κοντά στο Γκροσμέρινγκ, έναν δήμο της Βαυαρίας με 7.500 κατοίκους.

  • Έχει περίπου 110 εκατοστά ύψος, ζύγιζε 15 κιλά και είχε καστανά μαλλιά και ομάδα αίματος 0.

Η γερμανική αστυνομία κυκλοφόρησε μια τρισδιάστατη ανακατασκευή της εικόνας του αγοριού όπως θα ήταν στα τέλη του περασμένου έτους, προσφέροντας ανταμοιβή 10.000 ευρώ  για πολύτιμες πληροφορίες από το κοινό.

  • Η αστυνομία πιστεύει ότι το αγόρι πέρασε κάποιο χρόνο εκτός Γερμανίας, γι’ αυτό και οι 195 χώρες μέλη της Ιντερπόλ πιθανόν να μπορέσουν να ρίξουν φως στον θάνατό του και «αν έπεσε θύμα εμπορίας, απαγωγής ή βίας», είπε ο Γιούργκεν Στοκ, γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ.

«Κάποιος, κάπου ξέρει κάτι για αυτό το αγόρι», πρόσθεσε.

Το κοινό, «ιδιαίτερα όσοι θυμούνται ένα εξαφανισμένο παιδί του οποίου τα χαρακτηριστικά και η εξαφάνιση υποδεικνύουν πιθανή σύνδεση με την υπόθεση», καλούνται να επικοινωνήσουν με τη γερμανική αστυνομία, ανέφερε η Ιντερπόλ.

Ανέφερε ότι το εργαλείο «I-Familia», το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το 2021 για τον εντοπισμό άγνωστων πτωμάτων μέσω της διεθνούς αντιστοίχισης συγγένειας του DNA της οικογένειας, θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στην υπόθεση.

  • Η έρευνα εμπίπτει στο πλαίσιο του προγράμματος «Identify Me», που ξεκίνησε νωρίτερα φέτος και στοχεύει σε”παγωμένες” περιπτώσεις.

Το Identify Me, που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στον εντοπισμό 22 ύποπτων γυναικών θυμάτων δολοφονίας, έχει λάβει περισσότερα από 500 μηνύματα και συμβουλές από το κοινό, ανέφερε η Interpol.

Με πληροφορίες από The Daily Mail

 

Η μεγαλύτερη συγχρονισμένη επίθεση με drones σε ρωσικό έδαφος από ενάρξεως του πολέμου: Οι Ουκρανοί έπληξαν ταυτόχρονα έξι περιοχές [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: