Καταπέλτης ο Μενέντεζ: Απαράδεκτη και εγκληματική η επίθεση του κατοχικού καθεστώτος κατά των δυνάμεων του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη* Να σταματήσουν οι αυθαίρετες κατασκευές

FILE PHOTO: Ο Bob Menendez EPA, MICHAEL REYNOLDS




Σε δήλωση – καταδίκη των επιθέσεων που πραγματοποίησαν τουρκοκυπριακές δυνάμεις ασφαλείας εναντίον των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στην Πύλα προχώρησε ο Αμερικανός γερουσιαστής κξαι Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ

«Καταδικάζω έντονα τις επιθέσεις κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ και των εγκαταστάσεών τους στην Πύλα. Η επίθεση στο προσωπικό του ΟΗΕ είναι απαράδεκτη και εγκληματική σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην προώθηση της ηρεμίας και της σταθερότητας.

«Οι τουρκοκυπριακές δυνάμεις πρέπει να αναλάβουν αμέσως την ευθύνη και να σταματήσουν οποιεσδήποτε περαιτέρω ενέργειες κλιμάκωσης που θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τις ζωές των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ αλλά και τη συνολική σταθερότητα στο νησί. Πρέπει να σταματήσουν την όποια αυθαίρετη κατασκευή στην περιοχή με στόχο την υπονόμευση της ειρηνευτικής αποστολής και της συμφωνηθείσης νεκρής ζώνης.

«Αυτές οι επιθετικές ενέργειες εξυπηρετούν μόνο την προώθηση της αστάθειας και της βίας. Προτρέπω επίσης έντονα τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να διορίσει έναν απεσταλμένο που θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση μακροπρόθεσμης λύσης».

Και ταξιδιωτική οδηγία

Ταξιδιωτική οδηγία προς τους αμερικανούς πολίτες για αποφυγή των ταξιδιών προς τα κατεχόμενα εξέδωσε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία.

«Λόγω της κλιμάκωσης των γεγονότων στην περιοχή της Πύλας, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία ενθαρρύνει σθεναρά τους πολίτες των ΗΠΑ να επανεξετάσουν τυχόν σχέδια να ταξιδέψουν στα κατεχόμενα αυτό το Σαββατοκύριακο ή μέχρι την αποκλιμάκωση της κατάστασης».

Συνιστάται ιδιαίτερα στους πολίτες των ΗΠΑ να μείνουν μακριά από την περιοχή της Πύλας.

Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση τρία μέλη της UNFICYP από τoυς τραμπουκισμούς των κατοχικών δυνάμεων στη νεκρή ζώνη: Πέτρες, μπουλντόζες και γροθιές από τα ενεργούμενα του Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: