Ιερουσαλήμ και Οττάβα εναντίον της επίθεσης κατά της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο: «Η εντολή της αποστολής του ΟΗΕ πρέπει να είναι σεβαστή»

Άνδρες και γυναίκες της Ειρηνευτικής Δύναμης (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) επί τω έργω στην Κύπρο. Φωτογραφία via UNFICYP




Το Ισραήλ και ο Καναδάς εξέφρασαν ανησυχία για τις πρόσφατες αρνητικές και απαράδεκτες εξελίξεις στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή της Πύλας, και την άνανδρη επίθεση των κατοχικών δυνάμεων κατά των ειρηνευτών των Ηνωμενών Εθνών.

Ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο, Όρεν Ανόλικ, έγραψε στην πλατφόρμα X πως:

«Το Ισραήλ εκφράζει ανησυχία για τις πρόσφατες εξελίξεις στη νεκρή ζώνη στην Κύπρο και την επίθεση κατά των ειρηνευτών των Ηνωμένων Εθνών των οποίων η δουλειά πρέπει να γίνει σεβαστή».

Πρόσθεσε πως είναι σημαντικό να μην γίνονται μονομερή βήματα προκειμένου να καταστούν δυνατές οι διαπραγματεύσεις προς μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Εξάλλου, σε ανάρτησή της χθες η Ύπατη Αρμοστής του Καναδά στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, Καρίν Ασελίν καταδίκασε επίσης την επίθεση κατά της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, σημειώνοντας ότι τέτοιες επιθέσεις είναι «απαράδεκτες και αντίθετες με το διεθνές δίκαιο».

«Η εντολή της αποστολής του ΟΗΕ στην Κύπρο πρέπει να είναι σεβαστή», ανέφερε.

Η κ. Αννίτα Δημητρίου στον …φανταστικό της κόσμο: Προφανώς δεν κατάλαβε τι έγινε στην Πύλα με τη νέα εισβολή του Αττίλα… «Αυτό το μομέντουμ δεν πρέπει να χαθεί»!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: