Η ημικατεχόμενη Κύπρος καλωσορίζει τον φιλέλληνα γερουσιαστή: Ο υπερασπιστής του Διεθνούς Δικαίου, Ρόμπερτ Μενέντεζ θα εκφωνήσει βαρυσήμαντικη ομιλία

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Φωτογραφία via Senator Bob Menendez, flickr




Κύριο άρθρο της εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, Λευκωσία

Την Κύπρο θα επισκεφθεί αυτή την εβδομάδα ο Αμερικανός Γερουσιαστής, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Θα προσφωνήσει το Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων και με την ευκαιρία θα πραγματοποιήσει και επαφές στη Λευκωσία.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ αποτελεί ένα σταθερό στήριγμα στον αγώνα της Κύπρου για απαλλαγή από την κατοχή. Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος δεν έχει αναστολές να σταθεί απέναντι από πιέσεις εκ των έσω, από το βαθύ αμερικανικό κράτος, χωρίς να καμφθεί.

Θα το επαναλαμβάνουμε πολλές φορές πως ο Αμερικανός Γερουσιαστής αντιμετωπίζει τα ζητήματα, στη βάση της αμερικανικής νομοθεσίας, των συμφερόντων των ΗΠΑ και ασφαλώς της δικής του αντίληψης για το δίκαιο. Το διεθνές δίκαιο, όχι τώρα αλλά έκπαλαι τύγχανε διαφορετικών αναγνώσεων και ενίοτε προσαρμοζόταν στα συμφέροντα των ισχυρών του πλανήτη.

  • Καλωρίζοντας τον Ρόμπερτ Μενέντεζ στην Κύπρο. Μια από τις ισχυρότερες φωνές στήριξης του διεθνούς δικαίου. Τον άνθρωπο, που κάνει τη σωστή ανάγνωση του διεθνούς δικαίου. Κατηγορείται από τους Τούρκους ότι λειτουργεί υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα αμερικανικά.

Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα, πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα. Προτεραιότητα του είναι τα αμερικανικά συμφέροντα, έχοντας ωστόσο πάντα ψηλά στις πολιτικές του αποφάσεις και ενέργειες, τη διασφάλιση των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου. Είναι προφανές πως εδώ, που συναντούνται οι δρόμοι μας.

Είναι εδώ, που αναδεικνύονται οι κοινοί βηματισμοί. Κανείς δεν προσαρμόστηκε στις θέσεις του άλλου. Συνέπεσαν γιατί στηρίζονται σε κοινές αρχές.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ είναι αυτός που μπλοκάρει την πώληση των F-16 στην κατοχική Τουρκία. Είχε πει πως εάν η Τουρκία θέλει τα F-16, τότε δεν θα πρέπει να πετάνε πάνω από την Ελλάδα.

Το μήνυμα του είναι ξεκάθαρο. Η τροπολογία του γερουσιαστή Μενέντεζ που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον Αμυντικό Προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA) βάζει όρους και προϋποθέσεις για την πώληση και αναβάθμιση των F-16.

Η Κύπρος καλωσορίζει τον φίλο Ρόμπερτ Μενέντεζ και τον τιμά. Γιατί είναι ο άνθρωπος, που δεν μασά τα λόγια του. Λέει την κατοχή, κατοχή.

Γι΄ αυτό και δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την απεριόριστη εκτίμηση και τις ευχαριστίες μας προς τον κ. Ρόμπερτ Μενέντεζ για τη στήριξη και τη βοήθεια που παρέχει προς την Ελλάδα και την Κύπρο. Στήριξη στο δίκαιο και για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Αρέσουν στον “Σουλτάνο” οι συμβολισμοί και το παιχνίδι με τις ιστορικές ημερομηνίες: Οι κινήσεις του Ερντογάν για τα 100 χρόνια της “Τουρκικής Δημοκρατίας”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: