Οι ηγέτες των κυπριακών κομμάτων ενημερώνουν τους Αποδήμους της Κύπρου: Ολοκληρώνεται σήμερα το Παγκόσμιο Συνέδριο στη Λευκωσία

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ με τους ηγέτες της κυπριακής Ομογένειας στην Αμερική. ΑΠό αριστερά: Σάββας Τσίβικος, Ανδρέας Κωμοδρόμος, Φίλιπ Κρίστοφερ, Τάσος Ζαμπάς, Πανίκος Παπανικολάου και Κυριάκος Παπαστυλιανού. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Ολοκληρώνεται σήμερα στη Λευκωσία το Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων Διασποράς το οποίο άρχισε την Τρίτη.

Σήμερα, 25 Αυγούστου, οι σύνεδροι θα ενημερωθούν από τον Πέτρο Κκολά και θα προβληθεί Trailer για το Ντοκιμαντέρ «Οι Βασίλισσες της Αμαθούντας» μέσα από το οποίο παρουσιάζονται οι ιστορίες 22 γυναικών μεταναστριών από την Κύπρο, από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη συνέχεια, χαιρετισμούς θα απευθύνουν αρχηγοί ή εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολτιών, ΔΗΠΑ, ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ, ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης συζήτηση με θέμα τη συνεχή κι έγκαιρη ενημέρωση των αποδήμων για όλα τα θέματα που αφορούν την Κύπρο και ιδιαίτερα το Κυπριακό ζήτημα μέσω της παραγωγής και αποστολής ενημερωτικού υλικού, με τη Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών Αλίκη Στυλιανού.

Θα γίνει και σύντομη παρουσίαση του Διεθνές Ετήσιου Συνεδρίου ΑΧΕΠΑ 2024, που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην Κύπρο, από τον νέο Ύπατο Πρόεδρο ΑΧΕΠΑ, Σάββα Τσίβικο, στην παρουσία του Προέδρου ΑΧΕΠΑ Κύπρου και της Προέδρου της Γυναικείας Οργάνωσης Θυγατέρες της Πηνελόπης «Αμαζόνες της Κύπρου».

Στο συνέδριο θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα «Οι σχέσεις της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων με τους Κύπριους της Διασποράς και ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει ως προς τη διαφώτιση του Κυπριακού Προβλήματος», με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κατεχόμενων Κοινοτήτων Επαρχίας Λευκωσίας, Ελευθέριο Αντωνίου.

Θα ακολουθήσει εκπόνηση και έγκριση Ψηφισμάτων ενώ παράλληλα θα γίνει ενημέρωση με θέμα «Η Δύναμη της Γυναίκας της Διασποράς» από την Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (BPW Cyprus) και εκλογές του συνεδρίου.

Το βράδυ της Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο «Κύπρος Νυν και Αεί» με τον Μίλτο Πασχαλίδη και τη Χορωδία της Αδούλωτης Κερύνειας στην οποία θα λάβουν μέρος σημαντικοί ερμηνευτές από Ελλάδα και Κύπρο με καλλιτεχνική επιμέλεια από τον Κύπριο στιχουργό-ποιητής Πόλυ Κυριάκου.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Υπηρεσίας Κυπρίων Αποδήμων & Επαναπατρισθέντων της Προεδρίας και της ΠΣΕΚΑ και θα πραγματοποιηθεί στο Σκαλί Αγλαντζιάς στη Λευκωσία.

Εξάλλου, ο Δήμος Πάφου θα απονέμει σήμερα το απόγευμα στον Αμερικανό Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ , σε ειδική τελετή στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, τον τίτλο του επίτιμου Δημότη της Πόλης.

Όπως αναφέρει ο Δήμος, η ειδική τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου στις 6.00 μ.μ., ενώ θα προηγηθεί επίσκεψη του Αμερικανού Γερουσιαστή, στις υπό ανέγερση εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στην πόλη, συνοδευόμενου από τον Δήμαρχο Πάφου και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου.

Ο Μενέντεζ κάνει μαθήματα στους πολιτικούς Ελλάδας-Κύπρου: Να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να φύγει από την Κύπρο και η τελευταία μπότα του τελευταίου Τούρκου στρατιώτη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: