Η Γερμανική FAZ βρίσκει «τρύπες» στα μέτρα Μητσοτάκη για το ποδόσφαιρο μετά τη σφαγή στη Ν. Φιλαδέλφεια: Ερωτήματα και παρατηρήσεις

FILE PHOTO Ένας άνδρας βαδίζει κοντά στο σημείο όπου ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb και Έλληνες οπαδοί-συνεργοί τους επιτέθηκαν εναντίον οπαδών της ΑΕΚ, δίπλα στο γήπεδο της ομάδας τους στη Νέα Φιλαδέλφεια, Τρίτη 8 Αυγούστου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Η δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή από Κροάτες χούλιγκανς απασχολεί ξανά τον γερμανικό Τύπο.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει: «Μετά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, ορισμένα ερωτήματα παραμένουν ανοιχτά […] Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι στο μέλλον θα επιτρέπεται μόνο μία οργανωμένη λέσχη φιλάθλων ανά σύλλογο και όλες οι άλλες θα κλείσουν. Δεν εξήγησε όμως πώς θα είναι δυνατή η απαγόρευση τέτοιων οπαδικών λεσχών.

[…] Ακόμη, ο Μητσοτάκης δήλωσε πως θα μπορούσε να αποφασιστεί ακόμη και ο αποκλεισμός των ελληνικών συλλόγων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όμως εξέφρασε ταυτοχρόνως τη βεβαιότητα ότι αυτή η επιλογή είναι δυνατόν να αποφευχθεί, επισημαίνοντας ακόμη ότι οι ιδιοκτήτες των συλλόγων έχουν συμφέρον να διασφαλίσουν την επένδυσή τους.

Στην Ελλάδα οι εφοπλιστές συχνά αγοράζουν ποδοσφαιρικούς συλλόγους ως παιχνίδια, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη πλευρά, ανήκει στον ολιγάρχη Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος μεγάλωσε στη Σοβιετική Ένωση, θεωρείται πως πρόσκειται στον Πούτιν και έχει σημαντική πολιτική επιρροή στη βόρεια Ελλάδα», σχολιάζει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης.

Όσον αφορά τις πολιτικές προεκτάσεις της δολοφονίας, «οι πολιτικές ελίτ του Ζάγκρεμπ και της Αθήνας έχουν κάνει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, μια συντονισμένη προσπάθεια περιορισμού της ζημίας […] Όμως ο πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς έριξε λάδι στη φωτιά, λέγοντας πως η σύλληψη 100 υπόπτων μοιάζει με πράξη εκδίκησης. Η Ένωση Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων διαμαρτυρήθηκε για τα σχόλια του Μιλάνοβιτς, κάνοντας λόγο για “προσβολή των ελληνικών θεσμών”.

Εν τω μεταξύ, οι γονείς και οι συγγενείς των Κροατών κρατουμένων ανησυχούν για τη σωματική ασφάλεια των φυλακισμένων συγγενών τους, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στις συχνά υπερπλήρεις ελληνικές φυλακές».

Με πληροφοριες από dw.com
Ελλάδα Αθήνα 

Δένδιας για πυρκαγιές: Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της έκτακτης αυτής κατάστασης

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: