Διευκολύνουν τη γιορτή του μίσους και του φανατισμού η κυπριακή Αστυνομία και οι “ειρηνευτές” του ΟΗΕ: Οι Τούρκοι τιμούν τους δολοφόνους των Ελλήνων της Κύπρου στα Κόκκινα

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ και άλλοι Τουρκοκύπριοι προσεύχονται για τους “πεσόντες” στα Κόκκινα. Φωτογραφία Ersin Tatar, @ErsinrTatar




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – Λευκωσία

Κάθε χρόνο, στις 8 Αυγούστου, το κατοχικό καθεστώς οργανώνει εκδηλώσεις μίσους και φανατισμού στα Κόκκινα. Κάθε χρόνο περνούν μέσω των ελευθέρων περιοχών, εκατοντάδες Τουρκοκύπριοι για να μεταβούν στην περιοχή των εκδηλώσεων.

Φέτος υπολογίζεται ότι πέρασαν 40 μικρά λεωφορεία με  900 επιβαίνοντες μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη για τη μετάβαση στα Κόκκινα και έχουν παραστεί στους «γιορτασμούς».

Γιορτάζουν την επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία. «Γιορτάζουν» επειδή η τουρκική αεροπορία σκόρπισε το θάνατο, σκότωσε Ελληνοκύπριους, έσπειρε την καταστροφή.

Κάθε χρόνο, λοιπόν, τους διευκολύνει για την μετάβασή τους στα Κόκκινα η κυπριακή Αστυνομία και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Για να γιορτάσουν το θάνατο και το μίσος. Αυτή είναι η πραγματικότητα, η αλήθεια.

Δεν πάνε, για παράδειγμα, σε ένα προσκύνημα. Δεν μεταβαίνουν σε μια εκδήλωση για την ειρήνη. Την ίδια ώρα, εδώ και πολύ καιρό η κατοχική πλευρά αρνείται να συμφωνήσει στο άνοιγμα οδοφράγματος στην περιοχή, το οποίο θα διευκολύνει τους κάτοικους της περιοχής. Ζητά, όμως, να ανοίξουν κι άλλα οδοφράγματα στην περιοχή της Λευκωσίας!

Κάθε χρόνο, λοιπόν, μεταβαίνουν στα Κόκκινα, πέραν αυτών που πάνε με τα λεωφορεία, ο εκάστοτε κατοχικός ηγέτης, πολιτικοί παράγοντες της αποσχιστικής οντότητας και αξιωματικοί του Αττίλα. Διά θαλάσσης, με σκάφη, στον κόλπο των Κοκκίνων μέσω Κερύνειας μεταβαίνουν διάφοροι άλλοι, που θεωρούνται «επίσημοι» του ψευδοκράτους.

Ο εκάστοτε κατοχικός ηγέτης, συνήθως, μεταβαίνει μαζί με άλλους παράγοντες του κατοχικού καθεστώτος και του στρατού κατοχής με ελικόπτερα. Έτσι έγινε και την περασμένη Τρίτη. Τον Ερσίν Τατάρ τον μετάφεραν με ελικόπτερο.

  • Στην ομιλία του ο κατοχικός ηγέτης παρομοίασε την «τουρκοκυπριακή αντίσταση στα Κόκκινα» με τη μάχη των Δαρδανελίων» και ισχυρίστηκε ότι «δεν είναι ποτέ αποδεκτό να διαγραφεί από την ιστορία ο τουρκοκυπριακός λαός, ο οποίος είναι ο ιδρυτικός, ισότιμος εταίρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».
  • Ο Τατάρ υποστήριξε ακόμα ότι «η απάντησή μας σε όσους λένε ότι η πολιτική των δύο κρατών είναι κενή περιεχομένου είναι το τίμημα που πληρώσαμε, οι μάρτυρες, οι βάναυσες γενοκτονίες που περάσαμε. […] Με την υποστήριξη του Προέδρου της μητέρας πατρίδας Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογάν και της Τουρκίας, εάν υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία, δεν θα υπάρξει ποτέ επιστροφή στην περίοδο πριν από το 1974 και ως κράτος θα κάνουμε σταθερά βήματα προς το μέλλον». (μετάφραση ΓΤΠ)

Αυτό είναι το σκηνικό, το οποίο στήνεται κάθε 8 Αυγούστου στα Κόκκινα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, πάντως,  δεν νομιμοποιείται ποσώς να προσφέρει διευκολύνσεις για να γίνουν πανηγύρια και εκδηλώσεις, να τιμηθεί μια ενέργεια υπονόμευσης της.

Μια ενέργεια επιθετική σε βάρος της. Δεν μπορεί να προσφέρει… υπηρεσίες για να στήνεται σκηνικό μίσους και διαχωρισμού. Είναι πρόδηλο ότι αυτές οι διευκολύνσεις δεν προάγουν τη συνεργασία και δεν ρίχνουν γέφυρες συνεννόησης.

Προσφέρουν πεδίο για περαιτέρω καλλιέργεια του μίσους.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Να μην υπάρξει ξανά θυσία της Ιφιγένειας: Η Άγκυρα αποσυνδέει το Κυπριακό από τη δήθεν «νέα εποχή» και το «νέο κλίμα» στα ελληνοτουρκικά!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: