«Χρειάζεται σύνεση, φρόνηση και σοβαρότητα»: Νηφάλιο μήνυμα Ιερωνύμου για τις ακρότητες με τις ταυτότητες

FILE PHOTO: Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Εκκληση να επιδειχθεί σύνεση και φρόνηση απηύθυνε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τοποθετούμενος, σχετικά ερωτηθείς, στα όσα καταγράφονται το τελευταίο διάστημα με τις ανανεώσεις ταυτοτήτων.

Το σχόλιο του Ιερωνύμου έγινε μετά τη συνάντηση που είχε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον Πρέσβη του Ιράν.

«Χρειάζεται σύνεση και φρόνηση. Σκεφθείτε ότι κάποιοι από τους συνανθρώπους μας που σήμερα συνωστίζονται να εκδώσουν ταυτότητες μπορεί να ήσαν ανάμεσα σε εκείνους που διαδήλωναν εναντίον αυτών των ίδιων ταυτοτήτων επειδή δεν ανέγραψαν το θρήσκευμα. Γι’ αυτό χρειάζεται να σκεφτόμαστε σοβαρά και να μην αντιδρούμε παρορμητικά» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ζήτημα που έχει προκύψει με την έκδοση των νέων ταυτοτήτων και σημείωσε ότι «πρεπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Συνόδου και να εμπιστευόμαστε την Εκκλησία. Είναι πιο σημαντικό να μένουμε ενωμένοι με τις αποφάσεις της Εκκλησίας παρά προσκολλημένοι στην ατομική μας γνώμη». Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος πρότεινε για ακόμη μία φορά «να περιμένουμε τις θέσεις της Συνόδου και για τέτοια θέματα, με τέτοιον αντίκτυπο σε μία τέτοια εποχή. Καλούμαστε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία, η οποία με σοβαρότητα, σκέψη και σοφία παίρνει τις αποφάσεις».

Προηγήθηκε συνάντηση με τον Πρέσβη του Ιράν στην Ελλάδα κ. Malek Hossein Givzad.

Ο κ. Πρέσβης ευχαρίστησε τον Αρχιεπισκοπο για την συνάντηση και του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί το Ιράν, ενώ συμφώνησαν να φιλοξενηθούν από την Εκκλησία της Ελλάδος παιδιά χριστιανών από το Ιράν στην Ελλάδα. Ο Πρέσβης αναφέρθηκε στην χριστιανική μειονότητα που υπάρχει στο Ιράν τονίζοντας πως απολαμβάνει τον σεβασμο των υπόλοιπων μελών της Ιρανικής κοινωνίας και μίλησε για τον διάλογο μεταξύ Ισλάμ και Ορθοδοξίας.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως υποδέχτηκε τον Πρέσβη με χαρά και συζήτησαν διάφορα θέματα. Έκανε αναφορά στους χριστιανούς του Ιράν και στην πρόσκληση να επισκεφθούν τα παιδιά την Ελλάδα. Ο Μακαριώτατος τόνισε, ακόμη, ότι ο Πρέσβης μίλησε για κάποιες περιπτώσεις όπου έκαιγαν το Κοράνι το στην Ευρώπη και καταδίκασε τέτοια γεγονότα τονίζοντας πως, όπως διάβασε κάπου, εκεί που βλέπεις να καίγονται βιβλία θα δεις ανθρώπους να καίγονται.

Kαι τώρα τι θα κάνουν οι συνωμοσιολόγοι; Aκυρες σε δύο χρόνια όλες οι παλιές ταυτότητες, με αίτηση στο gov.gr η έκδοση των νέων [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: