Χάκερ χτύπησαν τη Σκότλαντ Γιάρντ: Ανησυχία για την «απίστευτη παραβίαση ασφαλείας» στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου

FILE PHOTO: New Scotland Yard in London, Britain, 15 August 2023. EPA, ANDY RAIN




Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι λαμβάνει μέτρα ασφαλείας μετά την «μη αδειοδοτημένη πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα» μιας εταιρείας με την οποία συνεργάζεται.

Η εν λόγω εταιρεία διατηρεί αρχεία με τα ονόματα, τις φωτογραφίες, τον μισθό και τον βαθμό αστυνομικών και εργαζομένων στην αστυνομία.

Η βρετανική εφημερίδα The Sun ανέφερε σε σημερινό της άρθρο ότι «κυβερνοεγκληματίες διείσδυσαν στο ηλεκτρονικό σύστημα» της εταιρείας που τυπώνει τις ταυτότητες και τα πάσα της αστυνομίας του Λονδίνου, της μεγαλύτερης στη Βρετανία.

Η Σκότλαντ Γιάρντ από την πλευρά της διευκρίνισε ότι οι ερευνητές συνεργάζονται με την εταιρεία για να εξετάσουν αν υπήρξε κάποιο κενό ασφαλείας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, δεν είναι γνωστό πότε σημειώθηκε η κυβερνοεπίθεση ούτε ο αριθμός των εργαζομένων που επηρεάστηκαν από αυτή. Ωστόσο πρόσθεσε ότι η εταιρεία δεν είχε στη διάθεσή της προσωπικές πληροφορίες των εργαζομένων, όπως διευθύνσεις κατοικίας, τηλεφωνικούς αριθμούς ή οικονομικά στοιχεία.

Για την Ομοσπονδία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, που εκπροσωπεί περισσότερους από 30.000 αστυνομικούς, αυτό το κενό ασφαλείας θα προκαλέσει «απίστευτη ανησυχία και οργή» στους αστυνομικούς.

«Πρόκειται για μια απίστευτη παραβίαση ασφαλείας που δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει συμβεί», τόνισε ο Ρικ Πράιορ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μερικές εβδομάδες αφού η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας παραδέχθηκε ότι από λάθος δημοσίευσε τα στοιχεία σχεδόν του συνόλου του προσωπικού της -περίπου 10.000 αστυνομικών και άλλων εργαζομένων- , μεταξύ των οποίων το επώνυμο και τα πρώτα γράμματα του ονόματός τους, ο βαθμός τους ή ακόμη και η μονάδα στην οποία εργάζονται.

Η αστυνομία του Νόρφολκ και Σάφολκ παραδέχθηκε λίγο αργότερα ότι από λάθος διέρρευσε πληροφορίες για περισσότερους από 1.200 ανθρώπους, ανάμεσά τους θύματα και μάρτυρες εγκλημάτων.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Οι Ρώσοι τώρα στοχοποιούν τους μηχανικούς για την πτώση του τζετ του Πριγκόζιν: Η μυστηριώδης γυναίκα και ο τεχνικός που έκανε τις τελευταίες επισκευές στο Embraer

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: