Μπέρνι Μάρσντεν: Πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας των Whitesnake * Είχε μια από τις πολυτιμότερες συλλογές κιθάρας στον κόσμο [videos]

FILE PHOTO: Ο θρυλικός κιθαρίστας της ροκ και μπλουζ έφτιαξε μια από τις πιο εκτεταμένες και πολυπόθητες ιδιωτικές συλλογές κιθάρας στον κόσμο. Screenshot via YouTube@zateuz/




Ο Bernie Marsden, ο αρχικός κιθαρίστας του συγκροτήματος Whitesnake, πέθανε, σύμφωνα με δήλωση της οικογένειάς του, στα 72 του χρόνια.

Ο Marsden «πέθανε ειρηνικά το απόγευμα της Πέμπτης έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Φραν, και τις κόρες του, Σάρλοτ και Ολίβια», έγραψε η οικογένειά του στο Instagram .

«Ο Μπέρνι δεν έχασε ποτέ το πάθος του για τη μουσική, τη συγγραφή και την ηχογράφηση νέων τραγουδιών μέχρι το τέλος».

Ένας από τους κορυφαίους βρετανούς κιθαρίστες της βρετανικής ροκ και μπλουζ, ο Marsden έγραψε ή συνυπέγραψε  πολλά από τα επιτυχημένα τραγούδια των Whitesnake, συμπεριλαμβανομένων των Fool for Your Loving, She’s a Woman, Walking in the Shadow of the Blues, Trouble και του διεθνούς κορυφαίου τσαρτ Here I Go Again.

Γεννημένος στο Μπάκιγχαμ το 1951, ο Marsden ξεκίνησε με το ροκ συγκρότημα UFO το 1972.

Μετά από θητείες σε πολλά συγκροτήματα και ένα βραχύβιο σχήμα με πρώην μέλη των Deep Purple που ονομαζόταν Paice Ashton Lord, ο Marsden δημιούργησε τους Whitesnake στο Λονδίνο το 1978 μαζί με τον πρώην  τραγουδιστή των Deep Purple, David Coverdale και τον κιθαρίστα Micky Moody.

Ο Marsden έπαιξε στο πρώτο EP, πέντε άλμπουμ και ένα ζωντανό άλμπουμ, από το Snakebite (1978) μέχρι το Saints & Sinners (1982). Κυκλοφόρησε επίσης δύο σόλο άλμπουμ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το And About Time Too (1979) και το Look at Me Now (1981).

Ο Marsden ήταν γνωστός για την εκτεταμένη και πολυπόθητη ιδιωτική συλλογή από κιθάρες, η οποία περιελάμβανε περισσότερα από 200 κομμάτια. Τον Ιούνιο, ένα από τα κοσμήματα της συλλογής του, μια  Gibson Les Paul Standard του 1959, γνωστή ως «The Beast» [το «Κτήνος»], τέθηκε για προς πώληση με τιμή που ξεπέρασε τα 1,3 εκατομμύρια δολάρια .

Το πρωί της Παρασκευής, ο πρώην σύντροφός του στους Whitesnake Coverdale απέτισε φόρο τιμής στον Marsden στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μόλις ξύπνησα με τα φρικτά νέα ότι ο παλιός μου φίλος και πρώην “φίδι” Μπέρνι Μάρσντεν πέθανε», έγραψε στο Twitter . «Τις ειλικρινείς σκέψεις και τις προσευχές μου στην αγαπημένη του οικογένεια, φίλους και θαυμαστές. Ένας πραγματικά αστείος, προικισμένος άνθρωπος, τον οποίο είχα την τιμή να γνωρίσω και να μοιραστώ μαζί του τη σκηνή.»

 

Με πληροφορίες από The Guardian

 

Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου στη σκιά του σκανδάλου των κλεμμένων αρχαιοτήτων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: