Αυτό δα έλειπε: Ο Πούτιν δεν θα πάει στην κηδεία του Πριγκόζιν ανακοίνωσε το Κρεμλίνο

FILE PHOTO: A man lays flowers in tribute to PMC Wagner leader Yevgeny Prigozhin at an informal memorial next to the former ‘PMC Wagner Centre’ in St. Petersburg, Russia, 25 August 2023. An investigation was launched into the crash of an aircraft in the Tver region in Russia on 23 August 2023, the Russian Federal Air Transport Agency said in a statement. Among the passengers was Wagner chief Yevgeny Prigozhin, the agency reported. EPA/ANATOLY MALTSEV




Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σκοπεύει να παραστεί στην κηδεία του αρχηγού της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροπλάνου την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε δύο μήνες αφότου ο Πριγκόζιν και οι μισθοφόροι του στασίασαν ανεπιτυχώς κατά της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας,  αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του Ροστόφ, στη νότια Ρωσία και προελαύνοντας προς τη Μόσχα προτού υποχωρήσουν 200 χιλιόμετρα πριν από την πρωτεύουσα.

  • “Η παρουσία του προέδρου δεν προβλέπεται”, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους ερωτηθείς αν ο Πούτιν θα παρευρεθεί στην κηδεία.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, το Κρεμλίνο δεν διαθέτει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την κηδεία και οι διευθετήσεις για την τέλεσή της αφορούν την οικογένεια του Πριγκόζιν.

Την Κυριακή, ερευνητές κατέληξαν ότι από τις εξετάσεις γενετικού υλικού προέκυψε ότι ο Πριγκόζιν είναι ένα από τα δέκα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος.

Το Κρεμλίνο απέρριψε ως “κατάφωρο ψέμα” τον ισχυρισμό ορισμένων δυτικών πολιτικών και σχολιαστών ότι ο Πούτιν διέταξε τη δολοφονία Πριγκόζιν ως εκδίκηση.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Russian Federation

Όταν ο Πριγκόζιν χαμογελούσε κι έβγαζε σέλφι: Οι τελευταίες φωτογραφίες πριν τον θάνατο του αρχηγού της Wagner [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: