44ος τίτλος για τον Μέσι: Κανείς άλλος ποδοσφαιριστής δεν έχει κερδίσει περισσότερους

Inter Miami CF forward Lionel Messi (L) and defender DeAndre Yedlin (R) are presented with their team’s trophy after beating Nashville SC in the 2023 Leagues Cup final between Nashville SC and Inter Miami CF at Geodis Park in Nashville, Tennessee, USA, 19 August 2023. EPA/MARK HUMPHREY




Τον πρώτο του τίτλο με την Ιντερ Μαϊάμι κατέκτησε ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ πανηγύρισε την κατάκτηση του League Cup, καθώς η ομάδα του επικράτησε με 10-9 στα πέναλτι (1-1 κ.α. ) της Νάσβιλ, όπου μέτοχος είναι ο Αντετοκούνμπο.

Ο Μέσι για μία ακόμη φορά ήταν ο ηγέτης της Ιντερ και άνοιξε το σκορ στο 23′ με γκολ έξω από την περιοχή. Στο 57′ Φαμπρίς Πικό, όμως ισοφάρισε για την Νάσβιλ και παρά την πίεση της Ιντερ το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1. Στα πέναλτι η παρέα του Μέσι ήταν πιο ψύχραιμη και τελικά πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου.

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος του Μέσι επί αμερικανικού εδάφους και 44ος συνολικά, επίδοση που τον καθιστά ρέκορντμαν όλων των εποχών καθώς στην πλούσια καριέρα του έχει κατακτήσει τα πάντα και από σήμερα είναι ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους.

Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ ξεπέρασε τον Ντάνι Αλβες που έχει 43.

Το ξεκίνημά του στη διοργάνωση είναι σημαντικό και αναδείχτηκε και MVP, καθώς έχει σημειώσει 10 γκολ στη διοργάνωση.

Στην τρίτη θέση των πολυτροπαιούχων βρίσκεται ο Αιγύπτιος Χοσάμ Ασούρ με 39 τίτλους και ακολουθεί ο Αντρές Ινιέστα με 37, όσους ακριβώς έχει και ο Μαξγουελ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ο Μπαπέ ταπείνωσε τον Κελαϊφί, γύρισε, κέρδισε πέναλτι, έβαλε γκολ: Αλλά η Παρί δεν κέρδισε ούτε έτσι, 1-1 με την Τουλούζ [highlights]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: