Ξεκίνησε στο Κογκρέσο η πολύκροτη ακρόαση για τα UFO: Τι ανέφεραν οι πρώτοι μάρτυρες στις καταθέσεις τους

Whistleblower and former representative on the Defense Department’s Unidentified Aerial Phenomena Task Force David Grusch testifies before a House Oversight and Accountability Committee hearing about UFOs in the Rayburn House Office Building in Washington, DC, USA, 26 July 2023. All three witnesses are former military officers claiming they have had encounters with Unidentified Aerial Phenomena (UAP). EPA/JIM LO SCALZO




Ξεκίνησε σε Επιτροπή του Κογκρέσου η πολυαναμενόμενη ακρόαση μαρτύρων (και των μαρτυριών τους) για τα UFO και τα UAP (Aγνωστα Εναέρια Φαινόμενα).

Εξω από την αίθουσα όπου συνεδριάζει η Επιτροπή, έχουν ήδη συγκεντρωθεί δεκάδες περίεργοι -για το περιεχόμενο της ακρόασης- πολίτες.

Η σημερινή ακρόαση από την Επιτροπή Εποπτείας και Λογοδοσίας της Βουλής προέκυψε μετά από τους ισχυρισμούς του David Grusch, ενός πρώην αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ κρατά κρυφά «άθικτα και εν μέρει άθικτα οχήματα εξωγήινων, συμπεριλαμβανομένου ενός τόσο μεγάλου αντικειμένου όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου».

Μάλιστα καταγράφεται μία συναίνεση στη διερεύνηση του θέματος, καθώς Ρεπουμπλικανοί (κυρίως αυτοί) αλλά και Δημοκρατικοί συμφωνούν ότι δεν πρέπει να μένουν σκιές για τέτοια θέματα.

Ετσι, ο Δημοκρατικός εκπρόσωπος Ρόμπερτ Γκαρσία στις εισαγωγικές του παρατηρήσεις είπε ότι οι βουλευτές και από τις δύο πλευρές πρέπει να ενωθούν για να απαιτήσουν καλύτερη λογοδοσία όταν πρόκειται για θέματα UAP.

«Ο τεράστιος αριθμός αναφορών, πληροφοριοδοτών και ιστοριών με άγνωστα, ανώμαλα φαινόμενα θα πρέπει να εγείρει πραγματικά ερωτήματα και να δικαιολογήσει την έρευνα και την επίβλεψη. Και γι’ αυτό είμαστε εδώ σήμερα». είπε.

Ας δούμε μερικές από τις πρώτες μαρτυρίες:

Πρώτος ο Ράιαν Γκρέιβς, πρώην πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι θεάσεις UAP στον εναέριο χώρο μας δεν είναι σπάνιες, αλλά συστηματικά αποκρύπτονται, είπε.

Ισχυρίστηκε ότι τμήματα της κυβέρνησης «έχουν γνώση για τα UAPs μεγαλύτερη από από όσα υπονοούν».

Περιέγραψε μάλιστα δικές του συναντήσεις με Αγνωστα Εναέρια Φαινόμενα (UAP) , συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού του 2014, όταν η ομάδα του εντόπισε άγνωστα αντικείμενα στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ πάνω από τον ωκεανό.

Ο Ντέιβιντ Γκρους, πρώην αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ της Πολεμικής Αεροπορίας, μίλησε για την απόφασή του να γίνει πληροφοριοδότης.

Λέει ότι επέλεξε να καταθέσει αφού άκουσε αναφορές από πολλούς «αξιωματικούς και διαπιστευμένους» νυν και πρώην αξιωματούχους του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ «λειτουργεί με μυστικότητα» σε σχέση με τα UAP.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στον στρατό, λέει ότι έμαθε για ένα «πρόγραμμα πολλών δεκαετιών με σκοπό την ανάκτησης UAP που έχουν συντριβεί καθώς και για ένα πρόγραμμα αντίστροφης μηχανικής». (για να ανακτηθεί η τεχνογνωσία των UAP).

Ερωτηθείς από τον βουλευτή Robert Garcia εάν η αμερικανική κυβέρνηση έχει στην κατοχή της UAPs, ο David Grusch απάντησε: «Ναι, απολύτως».

Τα στοιχεία που επικαλείται βασίζονται σε συνεντεύξεις με περισσότερους από 40 μάρτυρες τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκονται αυτά τα UAP δόθηκαν στον Γενικό Επιθεωρητή και στις επιτροπές πληροφοριών, είπε ο Grusch.

Του απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτό, υποστήριξε.

Ο Ντέιβιντ Γκρους περιέγραψε στους νομοθέτες τα αντίποινα που υποστηρίζει ότι αντιμετώπισε για την δημοσιοποίηση περιστατικών UAP.

«Ήταν πολύ βάναυσο», είπε, προσθέτοντας ότι δέχθηκε «κυβερνητική επίθεση» για τις απόψεις που εξέφραζε για τα τα UAP.

Το ονόμασε «διοικητική τρομοκρατία» και «εργαλείο για να φιμώνουν τους ανθρώπους».

Ερωτηθείς από έναν νομοθέτη εάν γνώριζε ότι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε προσπάθειες συγκάλυψης της τεχνολογίας UAP, είπε: “Ναι, προσωπικά”.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος κατά καιρούς φοβόταν για τη ζωή του.

Ο τρίτος μάρτυρας, ο πρώην διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ονόματι Ντέιβιντ Φρέιβορ, έδωσε μια λεπτομερή περιγραφή «συνάντησής του με ένα UAP».

Συνέβη όταν η ομάδα του εντόπισε «λευκό νερό» στο ραντάρ τους παρά τον καθαρό ουρανό και τις ήρεμες θάλασσες.

Το περιέγραψε ως ένα «μικρό λευκό αντικείμενο που έκανε τικ-τακ» και το οποίο κινείτο «πολύ απότομα πάνω από το νερό».

Καθώς προσπάθησαν να εντοπίσουν το αντικείμενο, εκείνο επιτάχυνε γρήγορα μπροστά τους και εξαφανίστηκε, είπε.

Η συνάντηση καταγράφηκε σε βίντεο 90 δευτερολέπτων, αλλά το περιστατικό δεν διερευνήθηκε ποτέ, είπε.

 

Ανοίγει στο Κογκρέσο η συζήτηση για τα UFO: Τρελές θεωρίες και επίμονες «μαρτυρίες» για υπερφυσικές δυνάμεις, αρχαίους πολιτισμούς και… ολίγη από δολοφονία Κένεντι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: