Ανοίγει στο Κογκρέσο η συζήτηση για τα UFO: Τρελές θεωρίες και επίμονες «μαρτυρίες» για υπερφυσικές δυνάμεις, αρχαίους πολιτισμούς και… ολίγη από δολοφονία Κένεντι

Στιγμιότυπο οθόνης από παλαιότερη εκπομπή του «60 minutes»




Για δεκαετίες, οι πολιτικοί των ΗΠΑ ήταν απρόθυμοι να εμπλακούν στο θέμα UFO και εξωγήινων.

Μετά από μια σειρά αποκαλύψεων τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί φαίνεται τώρα να… σχηματίζουν ουρά για να διερευνήσουν το ζήτημα της εξωγήινης ζωής, καθώς η επιστήμη δείχνει πιο κοντά από ποτέ στο να ανακαλύψει εάν τελικά είμαστε μόνοι στο σύμπαν.

Ετσι, την επόμενη εβδομάδα, επιτροπή της αμερικανικής Βουλής θα πραγματοποιήσει την πρώτη δημόσια ακρόαση στο πλαίσιο της έρευνάς της για τα UFO.

Η ακρόαση έρχεται, λίγες εβδομάδες αφότου πρώην αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών ισχυρίστηκε δημοσίως ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει στην κατοχή της «άθικτα και εν μέρει άθικτα» οχήματα εξωγήινων.

Οι ισχυρισμοί του Ντέιβιντ Γκρους ότι η κυβέρνηση κρύβει σκάφη εξωγήινων -αργότερα υποστήριξε μάλιστα ότι οι ΗΠΑ κατέγραψαν «κακόβουλους» πιλότους εξωγήινων- φαίνεται να πυροδότησαν την ακρόαση της 26ης Ιουλίου.

Πρωτοστατούν οι Ρεπουμπλικανοί

Πρωταγωνιστής στη συζήτηση αναμένεται να είναι το Ρεπουμπλικανικό κόμμα: Στελέχη τους έχουν προβεί σε σειρά ισχυρισμών περί εξωγήινης ζωής που σε άλλες εποχές θα μπορούσαν να τελειώσουν την πολιτική καριέρα κάποιου.

Για παράδειγμα ο Τιμ Μπέρσετ, Ρεπουμπλικανός βουλευτής από το Τενεσί. Ηγείται της έρευνας για τα UFO και στις αρχές Ιουλίου δήλωσε ότι τα εξωγήινα σκάφη διαθέτουν τεχνολογία που θα μπορούσε να «μας μετατρέψει σε καρβουνάκια», ενώ έτερος Ρεπουμπλικανός συνάδελφός του πιστεύει ότι οι εξωγήινοι θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι εκπρόσωποι ενός αρχαίου πολιτισμού.

Ο Μπέρσετ είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η συν-ερευνήτριά του Αννα Πωλίνα Λούνα, μέλος των Ρεπουμπλικανών από τη Φλόριντα, συνάντησαν τοίχο » από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους όταν ρωτούσαν για UFO και τους απαγορεύθηκε η πρόσβαση σε ορισμένες «πληροφορίες για να αποδείξουν ότι τα UFO υπάρχουν».

«Είχαμε πολλές αντιδράσεις για αυτήν την ακρόαση. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν θέλουν αυτά να βγουν στο φως», είπε.

Ο Μπέρσετ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ενδείξεις (εξωγήινης) τεχνολογίας που «αψηφούν όλους τους νόμους της φυσικής μας» και δηλώνει εξοργισμένος κατά της «συγκάλυψης» από στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Και κατέληξε: «Θα φτάσουμε στο τέλος. Όποια και αν είναι η αλήθεια. Τελειώσαμε με τη συγκάλυψη».

Τις τελευταίες ημέρες όμως και η ίδια η κυβέρνηση έχει εμπλακεί στη συζήτηση περί UFO. Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ισχυρίστηκε ότι τα εναέρια φαινόμενα «έχουν ήδη αντίκτυπο στα πεδία εκπαίδευσής μας», ενώ μια δικομματική ομάδα γερουσιαστών πρότεινε νέα νομοθεσία για τη συλλογή και τη διανομή εγγράφων για «μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα».

Η «νομιμοποίηση» της συζήτησης για τα UFO απέκτησε νέα ορμή εν μέρει και από ισχυρισμούς στρατιωτικών πιλότων των ΗΠΑ για «συναντήσεις» με UFO, μαζί με στρατιωτικά βίντεο που διέρρευσαν που δείχνουν ανεξήγητα γεγονότα στον ουρανό.

Μετά από κείνες τις αποκαλύψεις, το 2021 το Πεντάγωνο δημοσίευσε μια έκθεση για μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα (UAP) -τον όρο που προτιμούν ορισμένοι ειδικοί- η οποία βρήκε περισσότερες από 140 περιπτώσεις συναντήσεων με UAP που δεν μπορούσαν να εξηγηθούν. Από τότε, οι πολιτικοί φαίνεται να έχουν ξεπεράσει κάποιο ταμπού για θέματα εξωγήινης ζωής.

«Η κρίσιμη μάζα (για να προχωρήσουμε) έχει συγκεντρωθεί», λέει ο Νικ Πόουπ, ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ησχολείτο ερευνητικά με τα UFO για το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

«Και παρότι είναι εύκολο ορισμένοι από τους πολιτικούς αυτούς να παρουσιαστούν ως τρελοί, το γεγονός ότι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί συμπαρατάσσονται, σημαίνει ότι έχουμε ξεπεράσει την κρίσιμη γραμμή».

Ο Ντέιβιντ Γκρους θα εμφανιστεί στην ακρόαση την Τετάρτη, μαζί με τον Ντέιβιντ Φρέιβορ, πρώην διοικητή του αμερικανικού Ναυτικού που ανέφερε ότι είδε ένα παράξενο αντικείμενο στον ουρανό ενώ βρισκόταν σε εκπαιδευτική αποστολή το 2004. Μαζί τους θα είναι ο Ράιαν Γκρέιβς, ένας συνταξιούχος πιλότος του πολεμικού ναυτικού που το 2021 είπε (στην εκπομπή 60 Minutes) ότι έβλεπε άγνωστα εναέρια φαινόμενα «κάθε μέρα επό τουλάχιστον δύο χρόνια έξω από τον Ατλαντικό».

Καθώς ο Μπέρσετ ερευνούσε την ακρίβεια των ισχυρισμών του Γκρους, άρχισε να κάνει και ο ίδιος κάποιες τολμηρές, δικές του δηλώσεις.

Όταν ρωτήθηκε αν είχε δει «αποδείξεις» ότι οι ΗΠΑ όντως έβλεπαν πράγματα στον ουρανό «που μπορεί να μην είναι από αυτήν τη γη», απάντησε: «Ω, 100%. 100%. Καμία αμφιβολία», είπε.

Ο Μπέρσερτ συνέχισε ισχυριζόμενος ότι οι ΗΠΑ κρύβουν στοιχεία για UFO από το 1947.

«Αν είναι εκεί έξω, είναι εκεί έξω, και αν έχουν αυτό το είδος τεχνολογίας, τότε θα μπορούσαν να μας μετατρέψουν σε κάρβουνο», εοπέμεινε.

«Και αν μπορούν να ταξιδέψουν έτη φωτός ή με τις ταχύτητες που έχουμε δει ή να πετάξουν κάτω από το νερό και να μην εμφανίσουν ίχνος θερμότητας, τέτοια πράγματα, τότε είμαστε πολύ έξω από το παιγνίδι τους».

Δεν είναι μόνος.

Μέρες νωρίτερα, ο Μάικ Γκάλαχερ , ένας Ρεπουμπλικανός βουλευτής από το Ουισκόνσιν, υπέθεσε ότι οι συναντήσεις με UFO «θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να είναι ένας αρχαίος πολιτισμός που απλώς κρύβεται και ξαφνικά εμφανίζεται».

Ο Μάρκο Ρούμπιο, ο γερουσιαστής από τη Φλόριντα, ο οποίος, μαζί με τους Δημοκρατικούς, συμπεριλαμβανομένης της Κίρστεν Γκίλιμπραντ, διατηρεί μακροχρόνιο ενδιαφέρον για τα UAP, πιστεύει ότι οι ΗΠΑ «υποβάθμισαν» τον αριθμό των εμφανίσεων UFO «για πολύ, πολύ καιρό».

Χθες Πέμπτη, η Λούνα, επικεφαλής της έρευνας της επιτροπής εποπτείας, ισχυρίστηκε ότι «το Πεντάγωνο και το Τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας» ήταν μη συνεργάσιμα.

«Όταν βλέπω τα μπλόκα που μας έχουν στήσει, με κάνει να πιστεύω ότι πράγματι κρύβουν πληροφορίες», είπε.

Και ολίγος Κένεντι

Την όλη συζητηση επιτείνει προσφάτως αποχαρακτηρισμένο έγγραφο σχετικά με τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι που φαίνεται να περιέχει αναφορά για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα (UFO). Η είδηση πυροδότησε… διάφορες θεωρίες με μερικούς μάλιστα να συνδέουν τη δολοφονία του Κένεντι με τα αγνώστου ταυτότητας ανώμαλα φαινόμενα (UAP).

Τα έγγραφα αποχαρακτηρίστηκαν με πρόσφατη εξουσιοδότηση της κυβέρνησης Μπάιντεν ενώ να υπάρχουν ακόμη 4.684 έγγραφα που παραμένουν απόρρητα.

Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα περιέχουν πληροφορίες από διάφορες υπηρεσίες, όπως η CIA, το FBI και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχετικά με τις σχέσεις του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ με Σοβιετικούς και Κουβανούς αξιωματούχους, ανώνυμες πληροφορίες και απειλές και έρευνες για τη δολοφονία του Κένεντι. Στο εν λόγω έγγραφο αποκαλύπτεται ότι ο Ρούμπεν Έφρον, αξιωματούχος της CIA, υπέκλεψε την αλληλογραφία του Όσβαλντ πριν από τη δολοφονία του Κένεντι. Αποκαλύπτει επίσης, ότι το 1955 ο Έφρον είχε δηλώσει πως είχε δει UFO ενώ ταξίδευε με τρένο στην πρώην Σοβιετική Ένωση, παρέα με τον γερουσιαστή Ρίτσαρντ Ράσελ και έναν συνταγματάρχη.

Οι τρεις άντρες δήλωσαν ότι είδαν δύο «ιπτάμενους δίσκους», αλλά οι σκεπτικιστές αντέτειναν ότι επρόκειτο για σοβιετικά αεροσκάφη. Ο Ράσελ ήταν μέλος της Επιτροπής Γουόρεν που πήρε συνέντευξη από τη σύζυγο του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, τη Μαρίνα, το 1964. Ορισμένοι συνδέουν τον Έφρον με τη δολοφονία του Κένεντι, υπονοώντας ότι μπορεί να γνώριζε περισσότερα από όσα αποκάλυψε.

Ο Τσακ Σούμερ, ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας από τη Νέα Υόρκη, προωθεί ένα νομοσχέδιο που υποστηρίζεται και από τα δύο κόμματα. Το νομοσχέδιο αυτό αποσκοπεί στον αποχαρακτηρισμό κυβερνητικών αρχείων που σχετίζονται με τα UFO και τα UAP. Το νομοσχέδιο προτείνει μια τροποποίηση του νόμου για την εξουσιοδότηση της Εθνικής Άμυνας, που απαιτεί από την κυβέρνηση να συλλέγει και να αποκαλύπτει όλα τα αρχεία σχετικά με τα UAP, εκτός εάν μια επιτροπή ελέγχου αποφασίσει να τα κρατήσει απόρρητα.

Η διαδικασία είναι παρόμοια με την Πράξη του 1992 για τη συλλογή αρχείων σχετικά με τη δολοφονία του Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι. Η πράξη αυτή απαιτούσε από τα Εθνικά Αρχεία να δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα αρχεία που σχετίζονται με τη δολοφονία του Κένεντι έως το 2017. Ωστόσο, ορισμένοι από αυτούς τους φακέλους παραμένουν απόρρητοι.

Με πληροφορίες από Guardian , Interesting Engineering

Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2023 υποδέχεται 7 ελληνικές ομάδες: Στον Παναμά, με την υποστήριξη της COSMOTE

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: