FILE PHOTO: Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Πηγή koe.org.gr




Στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Φουκουόκα μπαίνει αύριο το πρωί (16/7, 11:30) η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών.

Το συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου αντιμετωπίζει τη Νότια Αφρική για τον Γ΄ όμιλο και, παρότι το… κλισέ λέει ότι οι πρεμιέρες κρύβουν κινδύνους, είναι μάλλον απίθανο η ελληνική ομάδα να αντιμετωπίσει προβλήματα στο εναρκτήριο παιχνίδι της.

Ουσιαστικά, τόσο το αυριανό ματς, όσο και αυτό που ακολουθεί με την Αργεντινή την Τρίτη (18/7), αποτελούν μέρος της προετοιμασίας της «γαλανόλευκης» ενόψει του ντέρμπι της Πέμπτης (20/7) με την Ιταλία, που θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο και θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της ομάδας στη διοργάνωση.

Η εθνική μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τη Νότια Αφρική στο παρελθόν, εκ των οποίων η μία ήταν σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το 2015 στο Καζάν (20-4). Τελευταίος αγώνας των δύο ομάδων ήταν το 2016, στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά της Ολλανδίας, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε με 16-2.

Μετά την τέταρτη θέση στο τεχνικό σόλο, η Ευαγγελία Πλατανιώτη συνεχίζει τις προσπάθειές της στη Φουκουόκα, αυτή τη φορά μαζί με τη Σοφία Μαλκογεώργου στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του ντουέτου, που διεξάγεται στις 13:30.

Το ελληνικό δίδυμο προκρίθηκε ως έβδομο από τον προκριματικό και θα προσπαθήσει να βελτιώσει την απόδοσή του και να κερδίσει θέσεις στην τελική κατάταξη του αγωνίσματος. Όπως φάνηκε στο σόλο, με τον νέο κώδικα βαθμολόγησης της καλλιτεχνικής κολύμβησης οι ανατροπές είναι πλέον πολύ πιο πιθανές απ’ όσο στο παρελθόν (που ήταν εξαιρετικά σπάνιες).

Νωρίτερα, στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, η εθνική θα αγωνιστεί στον προκριματικό του τεχνικού προγράμματος του ομαδικού, καλούμενη να ξεπεράσει το σοκ της κακής εμφάνισης και του αποκλεισμού στο ακροβατικό. Στο αγώνισμα έχουν δηλώσει συμμετοχή 22 χώρες, με τις πρώτες δώδεκα να παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό της Τρίτης (18/7).

Διπλή ελληνική συμμετοχή έχουμε στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, όπου στις 2 π.μ. διεξάγεται ο αγώνας των 10χλμ. ανδρών. Ο Άλκης Κυνηγάκης και ο Αστέριος Δαλδόγιαννης θα κυνηγήσουν μία καλή εμφάνιση και ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα, σε μία κούρσα όπου μετέχουν συνολικά 69 αθλητές, ανάμεσά τους τα μεγάλα ονόματα του open water.

Αλλωστε, οι πρώτες τρεις θέσεις στη Φουκουόκα δίνουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και αυτό αποτελεί από μόνο του ένα μεγάλο κίνητρο.

Το πρόγραμμα της 3ης ημέρας του 20ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου:

Κυριακή 16/7

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

04:00 Ομαδικό – τεχνικό πρόγραμμα (Προκριματικός)

10:30 Μικτό ντουέτο – τεχνικό πρόγραμμα (ΤΕΛΙΚΟΣ)

13:30 Ντουέτο – τεχνικό πρόγραμμα (ΤΕΛΙΚΟΣ)

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

04:00 10μ. συγχρονισμένες Γ (Προκριματικός)

08:30 1μ. Α (ΤΕΛΙΚΟΣ)

12:00 10μ. συγχρονισμένες Γ (ΤΕΛΙΚΟΣ)

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

02:00 10χλμ. Α

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

03:00 ΗΠΑ-Κίνα (Α΄ Ομιλος)

04:30 Γαλλία-Αυστραλία (Α΄ Ομιλος)

06:00 Ολλανδία-Ισπανία (Β΄ Ομιλος)

07:30 Ισραήλ-Καζακστάν (Β΄ Ομιλος)

10:00 Ιταλία-Αργεντινή (Γ΄ Ομιλος)

11:30 ΕΛΛΑΔΑ-Νότια Αφρική (Γ΄ Ομιλος)

13:00 Νέα Ζηλανδία-Ιαπωνία (Δ΄ Ομιλος)

14:30 Ουγγαρία-Καναδάς (Δ΄ Ομιλος)

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Παγκόσμιο υγρού στίβου – Καλλιτεχνική κολύμβηση: Για μία θέση έχασε το βάθρο η Πλατανιώτη, αργυρό η Αλεξανδρή με τα χρώματα της Αυστρίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: