Το αξιακό σύστημα της Κύπρου εκπέμπει σήμα κινδύνου: Η συνάντηση του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού με την υπουργό Δικαιοσύνης

Aντιπροσωπεία του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού, ΙΕΠ, στην υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδου – Προκοπίου Πηγή φωτογραφίας ΙΕΠ




Το αξιακό μας σύστημα έχει φθάσει στα πρόθυρα της κατάρρευσης σύροντας την κοινωνία στην αποσύνθεση και τη χώρα στην απαξίωση. Γιαυτό, επείγει η εφαρμογή σχεδίου για πολιτική/ κοινωνική ανασυγκρότηση και εδραίωση ισχυρού κράτους δικαίου που θα επενεργήσει ως εφαλτήριο για ισχυροποίηση της αξιοπιστίας και του κύρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτά τόνισε διαζώσης αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού, ΙΕΠ, στην υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδου – Προκοπίου σε χθεσινή τους συνάντηση.

Σε εισαγωγική τοποθέτηση του ο πρόεδρος του ΙΕΠ Ξενής Ξενοφώντος τόνισε πως η ιστορία χτυπά δυνατά την πόρτα της κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη στην οποία δίδεται μια χρυσή ευκαιρία, να κυνηγήσει σε συνεργασία με τις δημιουργικές δυνάμεις της Κοινωνίας και του Πολιτισμού, το μέγα θαύμα που προσδοκά εναγωνίως ο λαός της Κύπρου, για οικοδόμηση και λειτουργία ισχυρού κράτους δικαίου που θα επενεργήσει ως εφαλτήριο για να καταστεί η Κυπριακή Δημοκρατία πραγματικά ισότιμο κράτος στη μεγάλη Ευρωπαική οικογένεια διεκδικώντας με αξιώσεις δίκαιη επίλυση του Κυπριακού.

Προς την κατεύθυνση αυτή, οι βασικοί άξονες πολιτικής, είναι :

  1. Διαχωρισμός των εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα ώστε να μην μπορεί να είναι ταυτόχρονα και νομικός σύμβουλος του κράτους και δημόσιος κατήγορος. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για τιμωρία των ενόχων και συνενόχων των μεγάλων οικονομικών σκανδάλων που έπληξαν την Κύπρο από το 1999 και εντεύθεν, διανοίγοντας λεωφόρους για δημιουργία δίκαιης – δημοκρατικής πολιτείας.
  2. Λήψη μέτρων για εξυγίανση του Ποδοσφαίρου και εξάρθρωση της σπείρας που λυμαίνεται το δημοφιλέστερο άθλημα το οποίο μέσω των υπόγειων διαδρομών του μαύρου χρήματος κατέστη μόνιμη γάγγραινα με σοβαρότατες κοινωνικοοικονομκές επιπτώσεις
  3. Εισαγωγή τολμηρής νομοθεσίας για εξυγίανση του κομματικού συστήματος και ξήλωμα της κομματοκρατίας που αποτελει χαίνουσα πληγή για τη Δημοκρατία.

Η καλλιέργεια και εδραίωση του Πολιτικού Πολιτισμού είναι υπέρτατη ευθύνη μιας ευνομούμενης πολιτείας και προς τούτο το Υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο. Αν δεν υλοποιηθουν αυτά σε συνδυασμό με άλλεςπολιτικές δράσεις ζωτικής σημασίας η Κύπρος θα παραμείνει έρμαιο των κάθε λογής εμπόρων του λαού, ντόπιων και ξένων, με όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα για το μέλλον του τόπου.

Η κυρία Υπουργός αντίκρυσε θετικά τις θέσεις του Ινστιτούτου διαβεβαιώνοντας ότι για κάποια ζητήματα ήδη, έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες πολιτικές δράσεις.

Η αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου αποτελείτο απο τον πρόεδρο Ξενή Ξενοφώντος, την αντιπρόεδρο Δανάη Γεωργιάδου και τον επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικού Πολιτισμού – Ολυμπισμού Μιχάλη Μιχαηλίδη.

Έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη: Ήταν καιρός… Ακαδημαϊκοί, νομικοί και πολίτες ζητούν τον έλεγχο του ποινικού ρόλου του Γενικού Εισαγγελέα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: