Έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη: Ήταν καιρός… Ακαδημαϊκοί, νομικοί και πολίτες ζητούν τον έλεγχο του ποινικού ρόλου του Γενικού Εισαγγελέα

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Σαββίδης. Φωτογραφία από το ΚΥΠΕ




Την μεταρρύθμιση του κυπριακού δικαίου σχετικά με τον ποινικό ρόλο του Γενικού Εισαγγελέα ζητούν πολίτες σε ομαδική επιστολή τους η οποία επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, Δημήτρη Δημητρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την επιστολή υπογράφουν ακαδημαϊκοί, νομικοί και ενεργοί πολίτες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους και με αυτήν ζητούν «να υπάρξει εξισορρόπηση και έλεγχος του ποινικού ρόλου του Γενικού Εισαγγελέα – ενός ανεξάρτητου αλλά την ίδια ώρα και μη ελεγχόμενου θεσμού».

Όπως αναφέρει η ομάδα πολιτών, «χρειάζεται να αναληφθεί δράση από Κυβέρνηση και Βουλή προκειμένου μέσα από δημόσιο διάλογο να διαμορφωθεί το περιεχόμενο της πιο πάνω μεταρρύθμισης, περιλαμβανομένων αλλαγών σε συνταγματικές διατάξεις».

“Μνήμη, Τιμή και Αγώνας”: Αντικατοχική Εκδήλωση στον Άγιο Κασσιανό για την 49η μαύρη επέτειο της άνανδρης εισβολής του τουρκικού Αττίλα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: