Το «Αλλάχ Μπίσμιλλαχ» του Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο: Η κυπριακή κυβέρνηση δηλώνει ότι το προεδρικό αεροπλάνο του Ερντογάν υπέβαλε κανονικά σχέδιο πτήσης

Islamist President Recep Tayyip Erdoğan met with Ersin Tatar at the occupied areas of Cyprus. Photo via Turkish Presidency




Με προσευχή από τον μουφτή και μνημόνευση των πιλότων Τζενγκιζ Τοπέλ και Φχμί Ερτζιάν έγιναν το μεσημέρι τα εγκαίνια του νέου παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμπου, από τον Τούρκο Πρόεδρο, τον κατοχικό ηγέτη.

Παραβρέθηκαν επίσης Τούρκοι Υπουργοί και μέλη της παράνομης ψευτο-«κυβέρνησης», Πρόεδροι των τουρκικών κομμάτων που στήριξαν την επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν, μεταξύ των οποίων το Χιούνταμπαρ (πολιτική πτέρυγα της Χεζμπολάχ στην Τουρκία).

Την κορδέλα έκοψαν 30 περίπου άτομα με τον Τούρκο Πρόεδρο να αναφωνεί «Αλλάχ Μπίσμιλλαχ» (“Ο Αλλάχ είναι μεγάλος”).

ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Η Λευκωσία απορρίπτει τα περί απευθείας πτήσης του αεροπλάνου που μετέφερε σήμερα τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αρμόδια πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως υποβλήθηκε κανονικά σχέδιο πτήσης, το οποίο δεν προέβλεπε απευθείας πτήση στα κατεχόμενα, με τον τελικό προορισμό που δηλώθηκε να είναι η Άγκυρα.

Ανάμεσα σε άλλα ο Τούρκος Πρόεδρος είπε:

«Στέλνω μήνυμα σε φίλους και εχθρούς. Οι Τουρκοκύπριοι θα είναι πάντα παρόντες σε αυτό το νησί», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Το τερματικό του Ερζτάν (όπως χαρακτήρισε το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου) θα ανοίξει σύντομα για απευθείας πτήσεις».

Παράλληλα ο Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μήνυμα τόσο προς την Κυπριακή Δημοκρατία όσο και προς τη διεθνή κοινότητα:

Καλώ τη διεθνή κοινότητα να άρει τις άδικες (όπως ψευδως τις χαρακτήρισε), κυρώσεις κατά των Τουρκοκυπρίων και να αποδεχθεί την (απαράδεκτη) λύση “δύο κρατών”. Η (παράνομη) “τδβκ” (όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος), είναι λεκάνη σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και θα γίνει εμπορικό σήμα στην περιοχή, είπε ο Ερντογάν.

Την ίδια ώρα προέβη και σε δηλώσεις για το παράνομο αεροδρόμιο:

«Εύχομαι το κτίριο του τερματικού σταθμού και ο διάδρομος του αεροδρομίου Ερτζάν, που ανοίξαμε σήμερα, να είναι ευεργετικά και ευοίωνα για την (παράνομη) “τδβκ”. Μια πιο σύγχρονη και πιο δυναμική κατασκευή τερματικού σταθμού σημαίνει περισσότερες επενδύσεις, περισσότερα έσοδα και περισσότερες θέσεις εργασίας καθώς και άμεση συμβολή στον τουρισμό.

Από σήμερα, το αεροδρόμιο Ερτζάν είναι το αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα επιβατών στο νησί της Κύπρου. Το αεροδρόμιο Ερτζάν παρέχει υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα της πολιτικής αεροπορίας.

Στο αεροδρόμιο, οι επιβάτες εσωτερικού και εξωτερικού εξυπηρετούνται με προηγμένη τεχνολογία και τουρκική φιλοξενία.

Οι μέρες που ο νέος τερματικός σταθμός και ο νέος διάδρομος προσγείωσης που εγκαινιάσαμε σήμερα θα χρησιμοποιηθούν για διεθνείς πτήσεις δεν είναι πολύ μακριά», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι τον Τούρκο Πρόεδρο κατά τις επαφές του στα κατεχόμενα συνοδεύουν οι αρχηγοί του τουρκικών κομμάτων: Εθνικιστικής Δράσης, Μεγάλης Ενότητας, Ευημερίας Ξανά (Νέο Κόμμα Ευημερίας), Δημοκρατικής Αριστεράς, Χιουντάπαρ. Μεταξύ των Υπουργών είναι και οι ΥΠΕΞ, ΥΠΑΜ και Μεταφορών.

Μετά τα εγκαίνια του νέου διαύλου και του νέου τερματικού στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου ο Τούρκος Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία του μετέβησαν σε ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Λευκωσία για γεύμα. Ακολούθησε συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη στο παράνομο «προεδρικό».

Στις 17.45 ο Ερντογάν κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ κι ακολούθως ξεκίνησε η στρατιωτική παρέλαση για την 49η μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Μία μαρτυρία σε ένα βίντεο που σπάει κόκκαλα και ραγίζει καρδιές: Η άνανδρη εισβολή του τουρκικού Αττίλα προκαλεί κόλαση… Βιασμοί, αίσχη και προσφυγιά για 49 χρόνια (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: