Στο Βόλο το πιο επικίνδυνο μέτωπο φωτιάς, εκκενώνονται οικισμοί -Βελτιωμένη η εικόνα σε Ρόδο, Κέρκυρα, Χαλκιδική

FILE PHOTO: Εργοστάσιο καίγεται κατά τη διάρκεια φωτιάς που ξέσπασε στο Σέσκλο Βόλου, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/




Δύο είναι τα μέτωπα στα οποία επικεντρώνουν τις τελευταίες ώρες τις προσπάθειές τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Βόλο, μετά την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε χθες την περιοχή του Βελεστίνου και γρήγορα επεκτάθηκε σε οικισμούς και την Βιομηχανική Περιοχή προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών Ν. Αγχίαλος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια, προς Βόλο. Επίσης εκκένωση για Καστράκι, προς Μικροθήβες.

Σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών δυνάμεων Μαγνησίας Ευάγγελο Λιακοπούλο, δημιουργούνται φραγμοί από τις επίγειες δυνάμεις ώστε η φωτιά να μην φτάσει στους οικισμούς.

Πυροσβέστες: “Επιχειρούμε με τα αδέρφια μας τους Σέρβους στα βουνά στην δύσκολη περιοχή του Βόλου”

Έλληνες και Σέρβοι πυροσβέστες στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς στη Μαγνησία. Η φωτογραφίες από ανάρτηση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Επιχειρούμε με τα αδέρφια μας τους Σέρβους στα βουνά στην δύσκολη περιοχή του Βόλου. Το απόγευμα κλείνουμε 35αωρο σερί ξύπνιοι αλλά πάντα το χαμόγελο χρειάζεται γιατί το ηθικό πρέπει να παραμένει άσχετα με τις συνθήκες ακμαιότατο!. Συνεχίζουμε!”.

Χαλκιδική, Ρόδος, Κέρκυρα 

Υπο μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στον Άγιο Νικόλαο στη Χαλκιδική. Καίει χορτολιβαδική έκταση μεταξύ Μεταμόρφωσης και Νικήτης στη Σιθωνία. Στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μεταξύ των οποίων δύο πυροσβεστικά από τη Βουλγαρία, με 10 άτομα. Επίσης, επιχειρεί ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και ένα πεζοπόρο τμήμα. Προς το παρόν, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στη Ρόδο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Βάτι, Προφύλια και Ιεράς Μονής Θάρρι και μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ οι υπόλοιπες αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται. Στη Ρόδο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που σήμερα το πρωί ενισχύθηκαν με 40 πυροσβέστες και 10 οχήματα από τη Ρουμανία, ενώ από αέρος θα επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 για τον εναέριο συντονισμό τους. Για τη Ρόδο οι πολίτες, οι επιχειρηματίες και αγρότες που επλήγησαν θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για αποζημιώσεις από τις 31 Ιουλίου.

Στην Κέρκυρα αίτημα να κηρυχθεί το βόρειο τμήμα του νησιού σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κατέθεσε ο Δήμος. Το ενδιαφέρον το πρωί επικεντρώθηκε στις περιοχές του Λαυκίου και του Αγίου Μαρτίνου, όπου τελικά οι αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται.

Κάρυστος, Τανάγρα, Κύμη

Συνεχίζονται οι προπάθειες για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς στην Κάρυστο. Οι προσπάθειες της πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή του Αντιά, ενώ παράλληλα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες πλησίον του Πλατανιστού

.Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Τανάγρα Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 14.25 σε αγροτοδασική έκταση και καίει ελιές και πουρνάρια. Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί μέχρι στιγμής 38 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Υπο έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε αγροτοδασική έκταση στην Κύμη Ευβοίας. Στον Δομοκό και στην Τιθορέα Φθιώτιδας οι πυρκαγιές έχουν περιοριστεί.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Τανάγρα Βοιωτίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: