Συγκινητικά λόγια για τον αδικοχαμένο Εύελπι, την Τρίτη η κηδεία του: Η χορεία των αγγέλων έγινε από προχθές την Παρασκευή πλουσιότερη!

Συγκίνηση προκαλεί η ανάρτηση του πατέρα Ιωάννη Κυπριανού, φίλου της οικογένειας του 20χρονου Ευέλπιδος Γιώργου Χατζιωνά, ο οποίος έχασε την ζωή του την Παρασκευή, κατά την διάρκεια άσκησης στο στρατόπεδο της Ρεντίνας. Φωτογραφίες από το Facebook από τη σελίδα του Ioannis Kyprianou




Τη Δευτέρα, στις τέσσερις το απόγευμα μεταφέρεται στην Κύπρο η σορός του 20χρονου Εύελπι, Γιώργου Χατζηιωνά, από τη Λύση, που έχασε την ζωή του κατά τη διάρκεια άσκησης στο κέντρο εκπαίδευσης ανορθόδοξου πολέμου στην Ρεντίνα.

Η οικογένεια του νεαρού βρίσκεται από την Παρασκευή το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη ενώ στην σορό του διενεργήθηκε νεκροτομή. Ο Υπουργός Άμυνας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον άτυχο εύελπι Γιώργο Χατζηιωνά.

Ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας δήλωσε:

«Ο Γιώργος αποτελούσε υπόδειγμα άριστου Εύελπι με φιλοδοξίες κι όνειρα. Ήταν ένας ενάρετος νέος που με σεμνότητα επιζητούσε τη διάκριση σε ό,τι καταπιανόταν. Η μεγάλη οικογένεια της Εθνικής Φρουράς θα τον θυμάται πάντα λεβέντη, αγέραστο και χαμογελαστό. Η Κύπρος θρηνεί ένα πραγματικό παλικάρι, που έσβησε κατά την εκπαίδευση για την υπεράσπιση της πατρίδας».

Τη σορό θα συνοδεύουν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης καθώς και Ελλαδίτες Ευέλπιδες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κηδεία του εικοσάχρονου θα τελεστεί την Τρίτη στις έντεκα το πρωί από τον Ιερό Ναό της Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο και θα παραστούν και Κύπριοι Ευέλπιδες. Την ίδια ώρα φίλοι και γνωστοί αποχαιρετούν τον 20χρονο με την ανάρτηση του Ιερέα και οικογενειακού φίλου της οικογένειας Ιωάννη Κυπριανού να ραγίζει καρδιές.

Σε ανάρτηση του ο στενός φίλος της οικογένειας, Πάτερ Ιωάννης Κυπριανού, έγραψε:

«Η χορεία των αγγέλων έγινε από προχθές την Παρασκευή πλουσιότερη! “Άγγελος” όχι ως σχήμα λόγου αλλά κατά κυριολεξία! Εύελπις Γιώργος Χατζηιωνά. Το 6ο παιδί της ευλαβέστατης οικογένειας Χατζηιωνά.

Μιας οικογένειας που αποτελεί πρότυπο σε μια εποχή που έχουν κλονιστεί αξίες και ιδανικά. Γιώργο μου γνωρίζω ότι εκεί που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή αντιλαμβάνεσαι τα πάντα, απλά γιατί οι άγγελοι κυκλοφορούν διαρκώς ανάμεσα μας. ΄Έχουν παρρησία στο Θεό και προσεύχονται για μας.

Είμαι σίγουρος πως σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες προσεύχεσαι και για την οικογένειά σου να τους δίνει ο Θεός δύναμη και παρηγοριά. Το ίδιο δεσμεύομαι να πράξω και εγώ ως οικογενειακός φίλος. Χριστός Ανέστη και καλή αντάμωση!».

Ο Υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός της εθνικής φρουράς τις προηγούμενες μέρες επισκέφθηκαν την οικογένεια με την οποία υπάρχει διαρκής επικοινωνία και της παρέχεται κάθε βοήθεια που χρειάζεται.

  • Σύνδεσμος Αξιωματικών Κύπρου: Θλίψη και συγκλονισμός για τον δευτεροετή Εύελπι

Θλίψη και συγκλονισμό εκφράζει ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού για τον θάνατο του 20χρονου Εύελπι, Γιώργου Χατζηιωνά, ο οποίος έχασε την ζωή του κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Στην ανάρτηση τους έγραψαν:

Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (Σ.Α.Κ.Σ), εκφράζει τη θλίψη και τον συγκλονισμό του, για τον χαμό του δευτεροετή Εύελπι, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Αιωνία του η μνήμη.

  • “Καλό παράδεισο Γιωρκούιν μου”, γράφει φίλος του 20χρονου Εύελπι Γιώργου Χατζηιωνά

Ανάμεσα στα άτομα που τον αποχαιρετούν βρίσκεται και ένας φίλος του, ο οποίος πραγματικά συγκλονίζει με τα λόγια του για τον άτυχο Γιώργο.

Ακολουθεί η ανάρτησή του στο Facebook:

Καλό παράδεισο Γιωρκούιν μου. Καλόν τριάρι στις υπηρεσίες της Υπέρμαχου Στρατηγού στους ουράνιους στρατούς. Καμάρωνε μας που ψηλά. Εζήτησες μου να σου δανείσω κάτι βιβλία του Τάσου Μάρκου τζιαι εκδόσεις της Εθνικής Φρουράς, μάλλον εν εβιάστηκα αρκετά να σου τα δώκω, επίστευκα ότι ο χρόνος εν άπλετος.

Χαρίζω σου τα σήμερα αν τζιαι είμαι σίουρος ότι τζιαμαί που είσαι ήδη εγνώρισες πολλά πρόσωπα για τα οποία θα εθκιάβαζες που τούντα βιβλία. Ξέρω ότι έφυες φορώντας παραλλαγή, άρβυλα, το G3 σου χιαστή εμπρός τζιαι εθνόσημο. Ο,τι ακριβώς θα ονειρεύεσουν.

Μες τες σχολές μας εμάθαν μας ότι είναι τζιαι τούτον ένα κομάτι της ηγεσίας, η διαχείρηση της απώλειας προσωπικού. Το χειρότερο γεγονός που μπορεί να συμβεί κατ’ακρίβειαν. Αλλά που να το πιστέψω ρε. Που ήμασταν λύκειο ερώτας με ήνταλως ένουν οι αθλητικές δοκιμασίες τζιαι τα ψυχομετρικά τεστ. Ελάλουν σου θκιάβαζε, πίστευκε στον εαυτό σου τζιαι εν να ρέξεις.

Εν έρεξες απλά ρε, απογειώθηκες. Ξέρω ότι δυσαρεστεί σε που θωρείς την κατοχική σημαία που ψηλά αλλά εν να μας βοηθάς νοερά τωρά στον αγώνα μας για το αυτονόητο. Γιωρκούιν μου είμαι πλήρως καθησυχασμένος ότι η γαλανόλευκη σημαία της μητέρας Ελλάδας ζεσταίνει σε.

Άτε Γιωρκούιν μου. Πότε επίναμεν καφέ πότε επρόλαβες να φύεις. Εν να ανταμώσουμε ξανά κάποιαν ημέρα. Ίσως εν στην Παναγία του Τράχωνα ή στον Απόστολο Αντρέα, ένηξερω. Να μας προσέχεις ρε από όπου τζιαι να’σαι τωρά. Καλήν ξεκούραση Γιωρκούιν μου τζιαι καλόν τριάρι…

Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΙ ΑΝ ΣΠΑΣΕΙ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΡΠΑΣΙ ΓΙΩΡΚΟ ΜΟΥ!

  • «Υπόδειγμα άριστου Εύελπι, η Κύπρος θρηνεί ένα πραγματικό παλικάρι»

Την απέραντη οδύνη και τη βαθύτατη θλίψη του Υπουργείου Άμυνας για τον αδόκητο χαμό του δευτεροετή Εύελπι Γιώργου Χατζηιωνά, εξέφρασε ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιώργάλλας, στον Επιμνημόσυνο Λόγο του σε Εκδήλωση Μνήμης των Ηρωικώς Απόντων Πολεμιστών του 286 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού, που διοργάνωσε την Κυριακή ο Σύνδεσμος Πολεμιστών του 286 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού 1974, στο στρατόπεδο Μιχαλάκη Παρίδη στην Απλάντα.

Ο κ. Γιωργάλλας σημείωσε πως ο Γιώργος αποτελούσε υπόδειγμα άριστου Εύελπι με φιλοδοξίες κι όνειρα. Ήταν ένας ενάρετος νέος που με σεμνότητα επιζητούσε τη διάκριση σε ότι καταπιανόταν.

Η μεγάλη οικογένεια της Εθνικής Φρουράς θα τον θυμάται πάντα λεβέντη, αγέραστο και χαμογελαστό. Η Κύπρος θρηνεί ένα πραγματικό παλικάρι, που έσβησε κατά την εκπαίδευση για την υπεράσπιση της πατρίδας, ανέφερε ο κ. Γιωργάλλας.

Σημείωσε, περαιτέρω, πως «έχουμε βαρύ χρέος και ευθύνη απέναντι στους ήρωές μας, απέναντι στην πατρίδα και την ιστορία μας. Με πίστη στο δίκαιο του αγώνα και με εθνική συστράτευση και ενότητα, είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική δικαίωση, για να διασφαλίσουμε την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού σε μια ειρηνική και ευημερούσα πατρίδα», είπε.

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου για το Κυπριακό: Καμία αναφορά στο τουρκικό αφήγημα για λύση “δυο κρατών” στις νέες διαπραγματεύσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: