Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Πέντε νέες παραγωγές με άξονα την κλιματική αλλαγή, το πρόγραμμα εκδηλώσεων 24 – 30 Ιουλίου

Στιγμιότυπο από την θεατρική παράσταση «Μωρή Φύση!» της δραστήριας ομάδας C. for Circus. Photo via ΑΠΕ-ΜΠΕ




Πέντε νέες παραγωγές φέρνει η τέταρτη εβδομάδα του πλούσιου προγράμματος (Ιούλιος – Αύγουστος 2023) του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του υπουργείου Πολιτισμού με κεντρικό θεματικό άξονα την κλιματική αλλαγή.

Και αυτή την εβδομάδα το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσει ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές δράσεις, χορευτικές περφόρμανς και παραστάσεις για παιδιά και εφήβους σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Χίο, Πρέβεζα και Λασίθι, από τις 24 έως και τις 30 Ιουλίου 2023.

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το υπουργείο Πολιτισμού.

Πρώτη στάση της τέταρτης εβδομάδας των εκδηλώσεων το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης στα Ιωάννινα όπου θα παρουσιαστεί η νέα θεατρική παράσταση «Μωρή Φύση!» της δραστήριας ομάδας C. for Circus, βασισμένη στη νουβέλα του Κινέζου συγγραφέα Γιεν Λιένκε «Χρόνια Μήνες Μέρες», στις 25 και 26 Ιουλίου.

Επόμενος σταθμός το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων στη Θεσπρωτία για την πρώτη παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Κουρά», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη και κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη, στις 27 και 28 Ιουλίου.

Επίσης, τις ίδιες ημερομηνίες θα φιλοξενηθεί στο Παλάτι Ιουστινιάνι και τη Σκοτεινή Φυλακή στο Κάστρο της Χίου η ηχητική εγκατάσταση «Aquatic Echoes» των Γιώργου Μωραΐτη, Latent Community και Φίλιππου Βασιλείου. Παράλληλα με την εγκατάσταση θα πραγματοποιηθούν και δύο βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

Ακολουθούν, στις 29 και 30 Ιουλίου, δύο ακόμα ξεχωριστοί προορισμοί: το Νεκρομαντείο Αχέροντα στην Πρέβεζα όπου θα κάνει πρεμιέρα η παράσταση χορού «Running Dry», σε χορογραφία ‘Αριας Μπουμπάκη, και το Μινωικό Ανάκτορο Κάτω Ζάκρου στο Λασίθι όπου θα παρουσιαστεί η διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά και εφήβους «Εμείς ξέρουμε να κολυμπάμε» σε σκηνοθεσία Ειρήνης Δερμιτζάκη και Χριστίνας Χριστοφή.

Πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων: digitalculture.gov.gr, nationalopera.gr.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Στην «άκρη του Αιγαίου» με συναρπαστικές ταινίες: 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: