Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ για τη μαύρη επέτειο: Ο Ερντογάν να αποσύρει άμεσα τα κατοχικά στρατεύματα* Δεσμεύομαι για την κυριαρχία της Κύπρου, προσβολή στο Διεθνές Δίκαιο η συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή

FILE PHOTO: Democratic Senator from New Jersey Bob Menendez participates in a news conference with Senate Democrats following a policy luncheon on Capitol Hill in Washington, DC, USA. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Με μία τοποθέτηση – καταπέλτη ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ αναφέρθηκε στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο, ζητώντας την απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων.

Θέτοντας δηλαδή, -για να μην (ξε)γελιόμαστε κιόλας- τον μόνο δίκαιο όρο που θα έπρεπε κανονικά να προηγείται κάθε πιθανής έναρξης διπραγαγματεύσεων με την Αγκυρα και τους εντολοδόχους της στα κατεχόμενα.

Σημειώνει ο Γερουσιαστής:

«49 χρόνια από την εισβολή της Τουρκίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, η συνεχιζόμενη κατοχή του βόρειου τμήματος της Δημοκρατίας παραμένει μια προσβολή για το Διεθνές Δίκαιο, τα αμέτρητα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τον κυπριακό λαό. Η επίθεση της Τουρκίας ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πολλοί εξακολουθούν να αγνοούνται μέχρι σήμερα.

Καταδικάζω απερίφραστα τη συνεχιζόμενη επιθετική και ανταγωνιστική συμπεριφορά της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της προκλητικής δράσης στην Αμμόχωστο. Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να αποσύρει αμέσως τα περισσότερα από τα 40.000 στρατεύματα από το έδαφος της (Κυπριακής) Δημοκρατίας και να επιτρέψει την επανένωση της Κύπρου.

Επαναβεβαιώνω τη δέσμευσή μου για την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου και (για την λύση) με ένα κράτος που θα βασίζεται σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Επιπλέον (επαναβεβαιώνω τη δέσμευσή μου) και στην άμυνά της και θα συνεχίσω να προωθώ νομοθεσία για την ανάπτυξη των στρατιωτικών μας δεσμών.

Το Κογκρέσο κατέστησε σαφές μέσω του Νόμου για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία της Ανατολικής Μεσογείου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κύπρος παραμένουν ισχυροί φίλοι και εταίροι».

Ισλαμο-εθνικιστικές κορώνες και παραλήρημα του Ερντογάν από την κατεχόμενη Κύπρο: Το τουρκικό έθνος, ισχυρίστηκε, ποτέ δεν υποκλίθηκε στους (κατά φαντασία του) …καταπιεστές!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: