Με αλαλαγμούς υποδέχθηκε το πλήθος στο Wimblenton τον τεράστιο Ρότζερ Φέντερερ στο βασιλικό θεωρείο, δίπλα στην Κέιτ [βίντεο]

H Κέιτ Μίντλετον χειροκροτεί τον Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος αποθεώθηκε από τους θεατές στο τουρνουά Wimbledon. EPA/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY




Ο οκτώ φορές πρωταθλητής του Γουίμπλεντον Ρότζερ Φέντερερ δέχτηκε τις επευφημίες του λατρεμένου κοινού του Centre Court σε μια ειδική τελετή τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης για τα επιτεύγματά του στο τουρνουά.

Ο 20 φορές πρωταθλητής του Grand Slam δέχτηκε ένα μακρύ χειροκρότημα καθώς κατέβηκε τα σκαλιά του Royal Box, όπου είχε προσκληθεί ως ειδικός καλεσμένος για να παρακολουθήσει τους αγώνες της Τρίτης.

Ο Φέντερερ συνοδευόταν από τη σύζυγό του και την οικογένειά του, μαζί με την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέϊτ Μίντλεντον, προστάτιδα του All England Tennis Club.

Ο Ελβετός, 41 ετών, κατέκτησε πέντε διαδοχικούς τίτλους στο Wimbledon μεταξύ 2003 και 2007, προσθέτοντας περαιτέρω νίκες το 2009, το 2012 και το 2017, και είναι η πρώτη φορά που επιστρέφει στο χώρο από τότε που αποσύρθηκε πέρυσι.

Με την τελευταία του νίκη ξεπέρασε το ρεκόρ των επτά τίτλων του Πιτ Σάμπρας στους άνδρες.

Όσοι είχαν εισιτήριο για το Centre Court παρακολούθησαν στη μεγάλη οθόνη ένα βίντεο μοντάζ που έδειχνε τον Federer μέσα στα χρόνια – από την πρώτη του κατάκτηση του τίτλου στο Wimbledon το 2003 μέχρι την τελευταία του το 2017.

Στη συνέχεια, ο Federer έλαβε τιμητική φρουρά στο Royal Box, χαμογελώντας και χαιρετώντας το πλήθος που χειροκροτούσε και επευφημούσε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών.

Με 103 τίτλους ATP στο όνομά του και έχοντας περάσει 310 εβδομάδες ως νούμερο ένα στον κόσμο, ο Federer είναι πολύ αγαπητός στο βρετανικό κοινό και το standing ovation κράτησε αρκετά λεπτά.

Οι περίπου 15.000 οπαδοί ίσως απογοητεύτηκαν που ο Federer δεν μίλησε, με το παιχνίδι να ξεκινά αμέσως μετά την ανακοίνωση που ευχαρίστησε τον Federer για τις αναμνήσεις που έχει προσφέρει στους οπαδούς του Wimbledon όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Federer ήταν ένας από τους πολλούς πρώην πρωταθλητές που τιμήθηκαν στο περσινό τουρνουά σε μια τελετή προς τιμήν των 100 χρόνων του Centre Court.

Στη συνέχεια ο Federer πήρε τη θέση του δίπλα στην πριγκίπισσα της Ουαλίας, όπου πέρασε την ημέρα παρακολουθώντας τη δράση στο Centre Court, ξεκινώντας με την Elena Rybakina να ανοίγει την υπεράσπιση του τίτλου της απέναντι στην Αμερικανίδα Shelby Rogers.

Η επτά φορές πρωταθλήτρια του απλού γυναικών Σερένα Γουίλιαμς, η οποία επίσης αποσύρθηκε πέρυσι, είχε επίσης προσκληθεί, αλλά η έγκυος 41χρονη δεν μπόρεσε να ταξιδέψει.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του με το τριφύλλι ο Τζούριτσιτς: Nέα φιλική νίκη για τον ΠΑΟ με 2-0 επί της Πετρολούλ [βίντεο]

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: