Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας φτάνει σήμερα στην Κύπρο: Θα πάει στο Προεδρικό, στο υπουργείο Άμυνας και στα Φυλακισμένα Μνήματα

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας με τον πρώην υπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Φωτογραφία υπουργείο Άμυνας της Ελλάδος




Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη θα βρεθεί σήμερα ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος την προηγούμενη τετραετία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ο υπουργός των Εξωτερικών.

Μάλιστα ο κ. Δένδιας, προέβη χθες σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανέφερε ότι θα επισκεφθεί την Κύπρο, «με την οποία μας συνδέει αδελφική και στρατηγική σχέση».

Ο κ. Δένδιας συνοδεύεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Ο κύριος Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και φίλο του Νίκο Χριστοδουλίδη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Υπουργείο Άμυνας όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του Μιχάλη Γιωργάλλα. Μετά τη συνάντηση, οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

Ο Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί επίσης τον «Τύμβο της Μακεδονίτισσας» και τα «Φυλακισμένα Μνήματα» ενώ θα μεταβεί ακολούθως στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ.

Στοι μήνυμα του ο κ. Δένδιας αναφέρει:

Επισκέπτομαι την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 την Κύπρο, με την οποία μας συνδέει αδελφική και στρατηγική σχέση, συνοδευόμενος από τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων..

Θα γίνω δεκτός από τον φίλο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοοδυλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια θα έχω επίσημη συνάντηση με τον ομόλογό μου Μιχάλη Γιωργάλλα, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Θα επισκεφθώ επίσης τον «Τύμβο της Μακεδονίτισσας» και τα «Φυλακισμένα Μνήματα», ενώ θα μεταβώ στο Στρατόπεδο της Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

Ο άβουλος Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών δίνει έωλες υποσχέσεις: Θετικός ο Γκουτέρες για περαιτέρω συναντήσεις των δύο πλευρών σε ΟΗΕ και Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: