Ο Γιαννάκης κτυπά αλύπητα τον περίγυρο της προέδρου του ΔΗΣΥ: Τους καλεί να σταματήσουν να προσπαθούν να πατρονάρουν την Αννίτα Δημητρίου!

Ioannis KASOULIDES, former (Minister for Foreign Affairs, Cyprus. Copyright: European Union




«Η Αννίτα Δημητρίου πρέπει να αφεθεί να αναδειχθεί. Να σταματήσουν κάποιοι να προσπαθούν να την πατρονάρουν» δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κύπρου, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιαννάκης Κασουλίδης.

Ερωτηθείς αν βλέπει να γίνεται κάτι τέτοιο απάντησε:

«βεβαίως. Ο ένας της λέει έτσι, ο άλλος της λέει αλλιώς, ο ένας προς τη μία κατεύθυνση, ο άλλος προς την άλλη κατεύθυνση. Πρέπει να την αφήσουν να αναδειχθεί μόνη της και έχει την ικανότητα να το πράξει. Κάποιοι την αμφισβητούσαν και όταν εξελέγη πρόεδρος της Βουλής όμως εγώ επέμενα και τότε ότι θα καθιερωθεί και θα αποδείξει ότι αξίζει».

Μιλώντας για την κατάσταση στον ΔΗΣΥ, αναφέρει ότι τον προβληματίζει που αρκετός κόσμος στις εσωκομματικές εκλογές ψήφισε με κριτήριο την προοπτική για ρουσφέτια και στέλνει μήνυμα σε στελέχη και μέλη ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν ήταν ποτέ ΔΗΚΟ.

Σχολιάζοντας την επιρροή της εικόνας στην πολιτική, διαμηνύει ότι το απολιτίκ στον Συναγερμό δεν μπορεί να επιζήσει.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο τέως υπουργός Εξωτερικών εκφράζει την ελπίδα να καταστεί εφικτή η επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί απ’ όπου σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά και τονίζει ότι το πλαίσιο Γκουτέρες δεν πρέπει να καταστεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης, διότι, όπως σημειώνει, δεν θα ξαναβρούμε μπροστά μας τα καλά του στοιχεία.

Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι πολιτικά δεν ασχολείται με κάτι συγκεκριμένο αυτή την περίοδο και τόνισε:

“Παρακολουθώ τις εξελίξεις εξ αποστάσεως και η πρώτη μου δημόσια έκφραση απόψεων, μετά από αρκετό καιρό, είναι αυτή η συνέντευξη” (εννοεί στην Καθημερινή”.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Και Συναγερμικούς, εκτός από ΔΗΚΟϊκούς, φαίνεται να ενόχλησαν οι αναφορές του Ιωάννη Κασουλίδη στην συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής.

Αίσθηση προκάλεσε το like που έκανε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος στην ανάρτηση της αναπληρώτριας προέδρου του ΔΗΚΟ Χριστιάνας Ερωτοκρίτου.

Συγκεκριμένα, η κ. Ερωτοκρίτου έγραψε στο Twitter:

«Λυπούμαι για τις προσβλητικές σας αναφορές για το ΔΗΚΟ. Η αλαζονική προσέγγιση “όλοι οι άλλοι φταίνε, όχι οι δικοί μας, οι δικοί μας είναι άλλως πως”, δεν παίρνει τον τόπο μπροστά. Κρίμα».

Ο κ. Κασουλίδης στην συνέντευξή του στην «Κ» και τον δημοσιογράφο Αντρέα Κημήτρη μίλησε για την κατάσταση στον ΔΗΣΥ, αναφέροντας ότι ««η Αννίτα Δημητρίου πρέπει να αφεθεί να αναδειχθεί. Να σταματήσουν κάποιοι να προσπαθούν να την πατρονάρουν, ο καθένας προς την κατεύθυνση που νομίζει ότι είναι η πιο σωστή».

Η κ. Ερωτοκρίτου “άδειασε” τον κ. Γιαννάκη Κασουλίδη, που επανεμφανίστηκε μετά την ήττα του Αβέρωφ Νεοφύτου: «Λυπούμαι για τις προσβλητικές σας αναφορές για το ΔΗΚΟ»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: