Ο Ερντογάν γύρισε πίσω και άρχισε τα… το οποίον και τα… τοιουτοτρόπως: Μήνυμα σε Μπάιντεν με όρους που δεν τόλμησε να του πει καταπρόσωπο

FILE PHOTO Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Τζο Μπάιντεν στη συνάντησή τους στο Βίλνιους. Photo via Twitter Recep Tayyip Erdoğan @RTErdogan




Ο Ταγίπ Ερντογάν σε σημερινή του ανάρτηση στο τουίτερ απαντά και ευχαριστεί τον Τζο Μπάιντεν «για την προσωπική υποστήριξη» που δόθηκε στην Τουρκία.

«Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την διεύρυνση του ΝΑΤΟ και την ενίσχυση της συμμαχίας μας με ειλικρίνεια, αίσθημα ευθύνης και στάση αρχών.

Πιστεύω ότι η δημιουργία ισχυρών λύσεων από τη Συμμαχία μας ενάντια σε όλες τις προκλήσεις ασφαλείας, ιδιαίτερα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, και η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των συμμάχων θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση της περιφερειακής και παγκόσμιας ειρήνης.

Θα διατηρήσουμε την εποικοδομητική μας στάση όσο θα ληφθούν υπόψη οι νόμιμες ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια και οι περιφερειακές και παγκόσμιες πρωτοβουλίες που διαμορφώνονται σε βάση win-win.

Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε, για την προσωπική σας υποστήριξη, τις ευχές σας και τα συγχαρητήρια στη Συμμαχία», αναφέρεται στην ανάρτηση του Τούρκου προέδρου.

Το μήνυμα Ερντογάν ήταν απάντηση στην ανάρτηση του Αμερικανού Προέδρου η οποία συνοδευόταν και από σύντομο βίντεο της συνάντησής τους στο Βίλνιους.

«Χθες, η Τουρκία κατέληξε σε μια ιστορική συμφωνία για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Πρόεδρε Ερντογάν, σας ευχαριστώ για το θάρρος, την ηγεσία και τη διπλωματία σας. Αυτή η Σύνοδος Κορυφής επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην άμυνα του ΝΑΤΟ και ελπίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να την κάνουμε ακόμη πιο ισχυρή», αναφέρεται στην ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Βίλνιους της Λιθουανίας, δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα η Τουρκία να χρησιμοποιήσει τα F16 εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας!!!

Ο Ερντογάν είπε ότι «σχετικά με το θέμα των F16 εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, είχαμε σήμερα συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη. Εμείς δεν έχουμε έγνοια να κάνουμε εχθρούς».

«Στόχος του Ερντογάν δεν είναι να αυξήσει τους εχθρούς, αλλά να αυξήσει τους φίλους. Αυτός είναι ο στόχος μας, και αυτό το κάναμε πάντα μέχρι σήμερα, και στη σημερινή συνάντηση συζητήσαμε για το πώς θα εδραιωθεί περαιτέρω αυτή η φιλία, πώς θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο αυτή η φιλία. Και η σημερινή συνάντηση ήταν μια συνάντηση στην οποία τέθηκαν οι βάσεις πάλι», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ερντογάν είπε ότι τα F16 δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου και ότι «δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει κάτι τέτοιο όπως η χρήση των F-16 προς αυτή την κατεύθυνση, όπως δεν έχει ξαναγίνει μέχρι σήμερα».

Μαλιστα ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως έχει περισσότερες ελπίδες από ποτέ ότι θα πάρει τα F16 η Τουρκία. Όπως ανέφερε, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, του είπε κατά τη προχθεσινή τους συνάντηση πως θα κάνει ό,τι μπορεί γι αυτό.

Τα «εγκλήματα» του Ταγίπ Ερντογάν… Εκδόσεις προσώπων, τουρκικά πλοία εισβολής στο Καστελόριζο: Όλες εκείνες τις φορές που η Ε.Ε. δείλιασε απέναντι στον Τούρκο «Σουλτάνο»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: