Μετά τον “συνέταιρο” ΔΗΣΥ, διαμαρτύρεται και το ΑΚΕΛ για τα καύσιμα: Η απόφαση της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη οδηγεί σε αλυσιδωτές αυξήσεις, υποστηρίζει…

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Φωτογραφία από την ιστοσελίδα του ΑΚΕΛ




Μετά την απόφαση της κυβέρνησης (του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη) όλη η Κύπρος φορτώνεται νέες αυξήσεις στα καύσιμα, αναφέρει ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, που ακολουθεί κατά πόδας τον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ).

Υπενθυμίζεται ότι σε προχθεσινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου, ανέφερε ότι:

«Οι τοποθετήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, έρχονται σε αντίθεση με βασικές αρχές της οικονομικής πολιτικής» και ότι «η αναχαίτιση του πληθωρισμού επιτυγχάνεται μέσω της αυστηροποίησης της νομισματικής πολιτικής και υιοθέτησης περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής και όχι μέσω της υιοθέτησης μειωμένων φορολογιών που ενισχύουν την κατανάλωση και τον ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού».

Προηγουμένως ο ΔΗΣΥ ανακοίνωσε ότι:

«Συμφωνούμε ότι σε συνθήκες πληθωριστικής έξαρσης χρειάζεται περιοριστική δημοσιονομική πολιτική. Αλλά η κυβέρνηση τους πρώτους 4 μήνες κάνει ακριβώς το αντίθετο. Μαζικές προσλήψεις, ΑΤΑ χωρίς κάποιο πλαφόν, επιδόματα και άλλες μόνιμες δημοσιονομικές δεσμεύσεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Από το Σάββατο 1 Ιουλίου όλη η Κύπρος θα φορτωθεί νέες αυξήσεις στα καύσιμα. Η απόφαση της κυβέρνησης να τερματίσει τα μέτρα για τα καύσιμα και το ρεύμα οδηγεί σε αλυσιδωτές αυξήσεις πλήττοντας και την κοινωνία και την οικονομία.

Παρόλο που τα αυξημένα έσοδα του κράτους επέτρεπαν τη συνέχιση των μέτρων, η κυβέρνηση επέλεξε να τα τερματίσει χωρίς κανένα πλάνο και κανένα σχεδιασμό για άλλα μέτρα που θα μπορούσαν να τα αντικαταστήσουν.

Το ΑΚΕΛ καλεί εκ νέου την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και τα συγκυβερνώντα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, να σταματήσουν να ακολουθούν τις πολιτικές με τις οποίες κυβέρνησε ο ΔΗΣΥ.

Ο ΔΗΣΥ και η Αννίτα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα: Διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στα καύσιμα, σιωπούσαν επί προηγούμενης κυβέρνησης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: