Ηρεμία ξανά στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών: Λήξαν το επεισόδιο, έρευνα αρμοδίως με τις προβλεπόμενες διαδικασίες

ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ /STR




Λήξαν θεωρείται, σύμφωνα με πηγες του ΓΕΕΘΑ, συμβάν το οποίο έλαβε χώρα τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουλίου 2023 στη 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών είναι λήξαν.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση στη μονάδα έχει επέλθει ηρεμία, ενώ τα αίτια του επεισοδίου διερευνώνται αρμοδίως σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής, στις εγκαταστάσεις της μοίρας στον Ασπρόπυργο υπαξιωματικός ΕΠΟΠ με υπηρεσία 22 ετών, θεώρησε ότι αδικείται στις βάρδιες της πυρασφάλειας καθώς επί 3 συνεχόμενες ημέρες ήταν σε επιφυλακή συμμετέχοντας στις περιπολείες του Δευκαλίωνα.

Άγνωστο, για πιο λόγο «εξερράγη» και πυροβόλησε το αυτοκίνητο του διοικητή του ενώ στη συνέχεια πέταξε καπνογόνες βόμβες μέσα στο διοικητήριο, ενώ στη συνέχεια πυροβολούσε στον αέρα.

Η άμεση εποάμβαση μονάδων της ΟΠΚΕ και της Στρατονομίας, τον… οδήγησε να ταμπουρωθεί στο κτίριο του παλιού διοικητηρίου από όπου τελικά τον έβγαλαν με συντονισμένες κινήσεις.

Στο στρατόπεδο μετέβη αμέσως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Φλώρος προκειμένου να ενημερωθεί.

Για τις βάρδιες της πυρασφάλειας η «έκρηξη» του υπαξιωματικού στον Ασπρόπυργο: Πυροβόλησε το αυτοκίνητο του διοικητή και μετά ταμπουρώθηκε σε κτίριο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: