«Οι μαθητές ζωγραφίζουν την πόλη» – Το παλιό Κιλκίς μέσα από τα μάτια και τον χρωστήρα των εφήβων [photos]

Οι Δίδιμες Καπναποθήκες. ΑΠΕ – ΜΠΕ/ ΠΕ ΚΙΛΚΙΣ




Κτίρια – σύμβολα της πόλης τους, συνδεδεμένα με την ιστορία του τόπου,ζωγράφισαν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς με την καθοδήγηση του καθηγητή τους Δημήτρη Μπαρτζώκα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που ολοκληρώθηκε.

Οι πίνακες των παιδιών παρουσιάζονται σε έκθεση με τον τίτλο «Οι μαθητές ζωγραφίζουν την πόλη», η οποία φιλοξενείται μέχρι τα τέλη Ιουλίου στο αίθριο του Διοικητηρίου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Στους πίνακες απεικονίζονται το Πολυάνειο Ωδείο, η Παλιά Νομαρχία, το Σαλάτς (μια κρήνη του 1821), το Λαογραφικό Μουσείο, η Αυστροελληνική Καπναποθήκη, οι δίδυμες καπναποθήκες, ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως και το Καθολικό της Μονής Αγίου Γεωργίου.

Στην ευαισθησία, την έμπνευση, την επιμέλεια και το ταλέντο των μαθητών και των μαθητριών αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, ενώ ο κ. Μπαρτζώκας σημείωσε πως μέσα από το συγκεκριμένο εγχείρημα, οι μαθητές και οι μαθήτριες εμπέδωσαν τη δυναμική της συλλογικής δράσης και ξεδίπλωσαν την προοπτική που πηγάζει από τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του σχολείου Αλέξανδρος Ταμουτσίδης ανέφερε ότι αυτή ήταν μία από τις πολλές δράσεις που αναπτύσσει το Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς καλύπτοντας τα ενδιαφέροντα και καλλιεργώντας τις ιδιαίτερες δεξιότητες του μαθητικού δυναμικού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: