Η κυβέρνηση να πει όλη την αλήθεια: Έχει βάλει ξένη χώρα… χέρι σε αυτήν την άνευ προηγουμένου καταστροφή; Διότι η φωτιά σε στρατόπεδο μας προβληματίζει και προκαλεί υποψίες… [video]

Αναζωπύρωση φωτιάς στη βόρεια πλευρά της Λαμίας, σε δασική περιοχή με χαμηλή βλάστηση, Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΡΗΣ ΜΑΡΤΑΚΟΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ – Hellas Journal

Γράφαμε την Τετάρτη, και ρωτούσαμε στον τίτλο του κειμένου μας για την άτακτη «επίθεση» που δέχεται η Ελλάδα μέσω της άνευ προηγουμένου πύρινης λαίλαπας, τα εξής:

Η Ελλάδα βρίσκεται πια ενώπιον ανορθόδοξου πολέμου: Μπας και οι φωτιές είναι αυτό που σκεφτόμαστε όλοι; Μήπως δεν είναι τυχαία περιστατικά; (Το σχετικό κείμενο ΕΔΩ)

Το κείμενο έγινε δεκτό με πολύ θετικό τρόπο από τους αναγνώστες, αν εξαιρέσουμε τους ψεκασμένους της Δεξιάς, αλλά (δυστυχώς) και της Αριστεράς, που υποστήριζαν παθιασμένα τα αφηγήματά τους:

  • Οι μεν πρώτοι ισχυρίστηκαν στις απαντήσεις τους, χωρίς έρευνα και αποδείξεις, ότι πίσω από τις φωτιές κρύβεται οπωσδήποτε η Τουρκία. Οι δεύτεροι, λίγο-πολύ, υποστήριζαν ότι άναψε το σπίρτο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας για να ωφεληθεί δήθεν οικονομικά.

Τα κοινωνικά δίκτυα επιτρέπουν και στους μεν και στους δε, να κινδυνολογούν και να ψεύδονται για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους, οι οποίες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα.

Όμως, όπως κι να έχουν τα πράγματα, κάποια γεγονότα δεν μπορούν να αναλυθούν χωρίς να τίθενται τα ερωτήματα που έχει ο κάθε πολίτης στο μυαλό του. Διότι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν οι εκατοντάδες ταυτόχρονες πυρκαγιές μέσα σε ολίγες ημέρες.

Ούτε μπορούμε να δεχθούμε ότι πρόκειται για τυχαία περιστατικά. Οπωσδήποτε στο κάδρο είναι και οι γνωστοί-«άγνωστοι» πυρομανείς, οι σύγχρονοι «Νέρωνες».

Παλαιότερα είχαμε να κάνουμε και με τους «οικοπεδοφάγους», οι οποίοι δεν τιμωρούνταν ποτέ. Τους γνωρίζει ο κρατικός μηχανισμός, διότι στη συνέχεια, πάνω στα καμένα, εμφανίζονταν μεγάλες επαύλεις ή κτίζονταν ακόμα και πολυκατοικίες.

  • Η ατιμωρησία είναι ευθύνη όλων των κυβερνήσεων από τη Μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας. Και τώρα είναι αργά να αποφασίσει το κράτος να κάνει τη δουλειά του. Πολλά από αυτά τα παράνομα κτίσματα έχουν νομιμοποιηθεί.

Χθες, κινδύνευσε ένα στρατόπεδο. Ένα σημαντικό στρατόπεδο, εκεί που φυλάσσεται η υπερηφάνεια της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα F-16.

Δυσκολεύομαι πραγματικά να πιστέψω πως ήταν και αυτό ένα τυχαίο περιστατικό… Και πιστέψτε με: Μακάρι να είναι. Διότι αν πρόκειται για εμπρησμό, αν έχουμε να κάνουμε με μία φωτιά που τοποθετήθηκε επίτηδες, τότε αλλάζουν όλα τα αφηγήματα.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε ενδελεχή έρευνα και να δώσει απαντήσεις στον λαό. Θα χρειαστεί να παραιτηθούν ανώτατοι αξιωματούχοι του ελληνικού κράτους όχι λόγω ανικανότητας, αλλά επειδή δεν προστάτευσαν αυτή καθ’ αυτή την Ελλάδα.

Προσωπικά δεν θα εμπιστευθώ ποτέ την Τουρκία. Ούτε την Αλβανία. Τόσο ο Ταγίπ Ερντογάν, όσο και ο Έντι Ράμα απολαμβάνουν να βλέπουν την Ελλάδα να καταστρέφεται. Το ότι έστειλαν βοήθεια, δεν μετρά. Το κάνουν για «τα μάτια του κόσμου». Δεν έχει σχέση η βοήθειά τους με την ελληνική, που δίδεται απλόχερα και με το χέρι στην καρδιά.

Η ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) αντί να παρακολουθεί Έλληνες πολίτες, πρέπει να παίξει τον εθνικό της ρόλο και να προστατεύσει τη χώρα. Η κυβέρνηση πρέπει να ρίξει στη μάχη της πυρόσβεσης και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και πρέπει να ζητηθεί και άλλη βοήθεια από το εξωτερικό.

Η διεφθαρμένη Ευρωπαϊκή Ένωση είναι όλο λόγια και δεν μπορεί να στηριχθεί ένα κράτος-μέλος σε αυτήν. Ο λαλίστατος αρμόδιος Επίτροπος, αντί να κάθεται και να ασχολείται όλη, μα όλη τη μέρα με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, ας αναλάβει να βοηθήσει την Ελλάδα πραγματικά και ειλικρινά.

Δεν μας είπαν ότι είχαν τα μέσα να θωρακίσουν τη χώρα από τις φωτιές; Δεν το έκαναν. Στις δημόσιες σχέσεις είναι πρώτοι, και όταν βρεθούν από το χωριό στην… πόλη, αποκαλύπτουν την ανικανότητά τους.

Οι πολίτες προσμένουν ότι επιτέλους, αυτή η μάστιγα που κτυπά κάθε καλοκαίρι την Ελλάδα, θα εξαφανιστεί μία και καλή. Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση. Και αν η έρευνα καταλήγει σε εμπρησμούς, η κυβέρνηση πρέπει να πει την αλήθεια στο λαό.

Έχει ξένη χώρα… χέρι σε αυτήν την άνευ προηγουμένου καταστροφή; Διότι η φωτιά στο συγκεκριμένο στρατόπεδο μας προβληματίζει και μας υποψιάζει…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Έχετε φανταστεί τι θα συνέβαινε στον Μητσοτάκη αν καλούσε τον ηγέτη της Χαμάς στην Αθήνα; Ο Ερντογάν τον κρατά αγκαζέ και δεν τρέχει τίποτα… Και ένα υστερόγραφο για τους εμπρηστές (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: