Έχετε φανταστεί τι θα συνέβαινε στον Μητσοτάκη αν καλούσε τον ηγέτη της Χαμάς στην Αθήνα; Ο Ερντογάν τον κρατά αγκαζέ και δεν τρέχει τίποτα… Και ένα υστερόγραφο για τους εμπρηστές (video)

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς [Α] και τον πρόεδρο του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα. Photo via Turkish Presidency/




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ – Hellas Journal

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε χθες σε ένα τεράστιο διπλωματικό ατόπημα, κοροϊδεύοντας δημόσια και με τον πιο επίσημο τρόπο τους Αμερικανούς, τους άβουλους Ευρωπαίους, τους Νατοϊκούς, αλλά και τους Ισραηλινούς που τρίβονται στην γκλίτσα του τσοπάνη.

Προσκάλεσε στο Προεδρικό Παλάτι, που κόστισε 800 εκατομμύρια δολάρια -από τους φόρους του τουρκικού λαού- για να κτιστεί, τον πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, και τον ηγέτη της Χαμάς, Ismail Haniyeh, ο οποίος είναι επικηρυγμένος από την Ιερουσαλήμ και θα έλεγα και απ’ όλο τον δυτικό κόσμο.

Είναι ο άνθρωπος πίσω από τις πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Εβραϊκού Κράτους, που εκτοξεύονται, σχεδόν καθημερινά, από τη Λωρίδα της Γάζας και έχουν προκαλέσει εκατοντάδες νεκρούς. Το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών χαρακτήρισε τη Χαμάς ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση τον Οκτώβριο του 1997. Το ίδιο έπραξαν και οι Ευρωπαίοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).

  • Ο Ερντογάν σκαρφίστηκε και ξεκίνησε να σκηνοθετεί ένα άλλο ρόλο για τον εαυτό του: Αυτόν του ειρηνοποιού. Επιδιώκει, λοιπόν, να ενώσει τον Αμπάς και τον ηγέτη της Χαμάς, σε ένα ενιαίο μέτωπο εναντίον του Ισραήλ.

Το γεγονός και μόνο ότι προσφέρει γη και ύδωρ στον Ismail Haniyeh, αποτελεί μία άνευ προηγουμένου πρόκληση για την Αμερική και το Ισραήλ.

Φανταστείτε τι θα συνέβαινε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, εάν έκαναν το λάθος να καλέσουν στην Αθήνα και τη Λευκωσία τον ηγέτη της Χαμάς; Οι Αμερικανοί, οι Ισραηλινοί και οι Ευρωπαίοι, θα τους «έκοβαν» τα πόδια και θα τους κατάγγελλαν ως συνεργάτες των τρομοκρατών.

Αλλά όταν το κάνει ο Ερντογάν, δεν ανοίγει μύτη. Όλοι σιωπούν και αν πιεστούν θα βρουν και δικαιολογία να ξεφουρνίσουν.

Η κίνηση του Ερντογάν χθες, είναι και μία μεγάλη παγίδα για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος υποσχέθηκε στον Ερντογάν ότι θα τον επισκεφθεί στο παλάτι του. Θα τον επισκεφθεί για ποιο λόγο; Τι κοινό έχει το Ισραήλ με την ισλαμική Τουρκία και τον πρόεδρο της. Μην τρελαθούμε κιόλας.

  • Όμως το χθεσινό θέαμα, με τον αρχηγό της Χαμάς να βρίσκει στην ουσία καταφύγιο στο Προεδρικό Μέγαρο του «Σουλτάνου», ευχόμστε ότι θα συνεφέρει αρκετούς στο δυτικό κόσμο.

Όχι βέβαια όσους λαμβάνουν αποφάσεις, όπως τα σαΐνια του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αυτοί θα δικαιολογήσουν τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος εκτέλεσε παράνομη «επίσκεψη» στην κατεχόμενη Κύπρο χωρίς να συγκινηθεί κανείς.

Αλλά, βλέπετε, οι φίλοι και σύμμαχοι μας Αμερικανοί και οι εταίροι μας οι Ευρωπαίοι, δεν  τολμούν να τα βάλουν στα ίσια με τον Ερντογάν. Κάνουν μπούλιγκ μόνο στους γνήσιους και πιστούς συμμάχους τους.

  • ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ, που μπορεί να προκλήθηκαν από εμπρηστές: Με αφορμή το χθεσινό μας κείμενο (ΕΔΩ), που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, έχουμε και λέμε:

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε τα εξής:

«Ζούμε πολύ επικίνδυνες ημέρες του καλοκαιριού στη χώρα μας. Μόνο σήμερα είχαμε 61 νέες εστίες, με πιο επικίνδυνες στο Κάστρο Φθιώτιδας και το Βελεστίνο Μαγνησίας. Κάτω από ακρότατες συνθήκες καύσωνα και παράλληλα ισχυρών ανέμων, μέσα σε δέκα ημέρες στην Ελλάδα, “ξέσπασαν” 594 πυρκαγιές».

Μάλιστα. 594 πυρκαγιές σε δέκα μέρες… Οι οποίες, προφανώς, είναι έργο …ασυνείδητων πολιτών!!! Δεν είναι …εμπρηστές!!!

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης τι μας αποκάλυψε;

«Γίνεται μία προσπάθεια -δήλωσε σχετικά- να διαπιστωθεί το κατά πόσον υπάρχουν εμπρησμοί και να συλληφθούν οι εμπρηστές. Ξέρω ότι έχουν υπάρξει ορισμένες συλλήψεις αυτήν την περίοδο και φαίνεται ότι αυτό αφορά και στη Ρόδο.

Το αν είναι Τούρκοι πράκτορες που βάζουν φωτιές ή είναι κτηνοτρόφοι ή κάποιος που είναι μανιακός και παράφρων εμπρηστής, αυτό δεν μπορώ να το αξιολογήσω. Ξέρω ότι απασχολεί την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι «υπήρξε σχέδιο εμπρησμού ή ότι είναι τυχαία περιστατικά αμέλειας που οδήγησαν σε εμπρησμό».

Ας ασχοληθεί σοβαρά η ελληνικής κυβέρνηση για το θέμα. 594 φωτιές μέσα σε δέκα μέρες, δεν είναι όλες …«τυχαία περιστατικά». Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η Ελλάδα βρίσκεται πια ενώπιον ανορθόδοξου πολέμου: Μπας και οι φωτιές είναι αυτό που σκεφτόμαστε όλοι; Μήπως δεν είναι τυχαία περιστατικά; (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: