Η Κύπρος θρηνεί για το παλικάρι από την κατεχόμενη Λύση: “Καλό παράδεισο Γιωρκούιν μου”, γράφει φίλος του 20χρονου Εύελπι Γιώργου Χατζηιωνά

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθοδόξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), το σπίτι των Ειδικών Δυνάμεων, η γνωστή Δ’ Μοίρα Καταδρομών , στη Ρεντίνα της Θεσσαλονίκης. Φωτογραφία via Infognomon Politics




Ανείπωτη θλίψη προκάλεσε ανά το Παγκύπριο η είδηση του θανάτου του 20χρονου Εύελπι, Γιώργου Χατζηιωνά, ο οποίος ο οποίος ήταν γιος του Πρωτοπρεσβύτερου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής πάτερ Σάββα Χατζηιωνά από τη Λύση και έχασε την ζωή του κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στην περιοχή Ρεντίνα, στην Ελλάδα.

Την θλίψη του εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για την απώλεια του δευτεροετή Εύελπι. Ο Κύπριος Πρόεδρος έγραψε στην ανάρτησή του:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του δευτεροετή Εύελπι, που κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στη Ρεντίνα έχασε τις αισθήσεις του και δυστυχώς κατέληξε. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Παράλληλα το Υπουργείο Άμυνας εξέφρασε σε ανακοίνωση του ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι αρωγός των οικείων του όπου απαιτηθεί ενώ σε συλλυπητήρια ανακοίνωση προέβη και ο Δήμος Λύσης εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη.

Ανάμεσα στα άτομα που τον αποχαιρετούν βρίσκεται και ένας φίλος του, ο οποίος πραγματικά συγκλονίζει με τα λόγια του για τον άτυχο Γιώργο.

Ακολουθεί η ανάρτησή του στο Facebook:

Καλό παράδεισο Γιωρκούιν μου. Καλόν τριάρι στις υπηρεσίες της Υπέρμαχου Στρατηγού στους ουράνιους στρατούς. Καμάρωνε μας που ψηλά. Εζήτησες μου να σου δανείσω κάτι βιβλία του Τάσου Μάρκου τζιαι εκδόσεις της Εθνικής Φρουράς, μάλλον εν εβιάστηκα αρκετά να σου τα δώκω, επίστευκα ότι ο χρόνος εν άπλετος.

Χαρίζω σου τα σήμερα αν τζιαι είμαι σίουρος ότι τζιαμαί που είσαι ήδη εγνώρισες πολλά πρόσωπα για τα οποία θα εθκιάβαζες που τούντα βιβλία. Ξέρω ότι έφυες φορώντας παραλλαγή, άρβυλα, το G3 σου χιαστή εμπρός τζιαι εθνόσημο. Ο,τι ακριβώς θα ονειρεύεσουν.

Μες τες σχολές μας εμάθαν μας ότι είναι τζιαι τούτον ένα κομάτι της ηγεσίας, η διαχείρηση της απώλειας προσωπικού. Το χειρότερο γεγονός που μπορεί να συμβεί κατ’ακρίβειαν. Αλλά που να το πιστέψω ρε. Που ήμασταν λύκειο ερώτας με ήνταλως ένουν οι αθλητικές δοκιμασίες τζιαι τα ψυχομετρικά τεστ. Ελάλουν σου θκιάβαζε, πίστευκε στον εαυτό σου τζιαι εν να ρέξεις.

Εν έρεξες απλά ρε, απογειώθηκες. Ξέρω ότι δυσαρεστεί σε που θωρείς την κατοχική σημαία που ψηλά αλλά εν να μας βοηθάς νοερά τωρά στον αγώνα μας για το αυτονόητο. Γιωρκούιν μου είμαι πλήρως καθησυχασμένος ότι η γαλανόλευκη σημαία της μητέρας Ελλάδας ζεσταίνει σε.

Άτε Γιωρκούιν μου. Πότε επίναμεν καφέ πότε επρόλαβες να φύεις. Εν να ανταμώσουμε ξανά κάποιαν ημέρα. Ίσως εν στην Παναγία του Τράχωνα ή στον Απόστολο Αντρέα, ένηξερω. Να μας προσέχεις ρε από όπου τζιαι να’σαι τωρά. Καλήν ξεκούραση Γιωρκούιν μου τζιαι καλόν τριάρι…

Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΙ ΑΝ ΣΠΑΣΕΙ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΡΠΑΣΙ ΓΙΩΡΚΟ ΜΟΥ!

  • Το Υπουργείο Άμυνας

Η ανακοίνωση του κυπριακού Υπουργείου Άμυνας για τον νεκρό Ελληνοκύπριο Εύελπι στην Ελλάδα: «Δευτεροετής ο 20χρονος»

Κατά τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), στη Ρεντίνα, δευτεροετής Εύελπις από τη Λευκωσία έχασε τις αισθήσεις του, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και διακομίσθηκε στο Κ.Υ Νέας Μαδύτου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς επικοινώνησαν με την οικογένεια και εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Πολιτείας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι αρωγός των οικείων του όπου απαιτηθεί.

Ως γνωστό, ο 20χρονος έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια πορείας και σωριάστηκε στο έδαφος.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια πορείας 7 χιλιομέτρων, με τις ίδιες πηγές να λένε ότι ο άτυχος 20χρονος είχε υποβληθεί και περάσει από κάθε προβλεπόμενη υγειονομική εξέταση.

Την απώλεια του 20χρονου ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, το γραφείο ενημέρωσης του ΓΕΣ κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2023 και στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), στην Ρεντίνα, o Ελληνοκύπριος Εύελπις ΙΙας, Χ.Γ., ετών 20, έχασε τις αισθήσεις του κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Οδύνη για τον θάνατο του 20χρονου Κύπριου Εύελπι: “Καλό ταξίδι στο φως παλικάρι μου”, το μήνυμα του υπουργού Άμυνας της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: