Η Fed με την αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25%, φτάνει σε υψηλό 22 ετών: Ερώτημα αν θα συνεχίσουν την ίδια πολτιική…

FILE PHOTO Federal Reserve Board Chairman Jerome Powell DC, USA, EPA, JIM LO SCALZO




Η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) αύξησε την Τετάρτη το βασικό της επιτόκιο κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, τώρα μεταξύ 5,25 και 5,50%, το υψηλότερο των τελευταίων 22 ετών, ενόψει του πληθωρισμού και μετά από ένα διάλειμμα από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι αξιωματούχοι της Fed, ωστόσο, δεν ανέφεραν στη δήλωσή τους εάν αναμένουν να συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια τους επόμενους μήνες ή εάν η αύξηση, η 11η από τον Μάρτιο του 2022, θα μπορούσε να είναι η τελευταία. «Η επιτροπή θα συνεχίσει να αξιολογεί πρόσθετες πληροφορίες και τις επιπτώσεις τους στη νομισματική πολιτική», ανέφερε απλώς το ίδρυμα στη δήλωσή του.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει «πολύ πάνω από» τον στόχο της κεντρικής τράπεζας, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ. Οι οικονομολόγοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, της Fed, «δεν αναμένουν πλέον ύφεση» στο τέλος του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως λόγω «της ανθεκτικότητας της οικονομίας» μέχρι στιγμής, δήλωσε ο πρόεδρος την Τετάρτη. , Τζερόμ Πάουελ, σε συνέντευξη Τύπου.

“Βλέπουμε μια αξιοσημείωτη επιβράδυνση της ανάπτυξης από αργότερα φέτος, αλλά, δεδομένης της ανθεκτικότητας της οικονομίας πρόσφατα, δεν αναμένουμε πλέον ύφεση”, δήλωσε ο Jerome Powell, ενώ η Fed προέβλεπε  στα μέσα Ιουνίου μια ελαφρά ύφεση μέχρι το τέλος της χρονιάς

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Περιοδεία Μπλίνκεν στην Ωκεανία: Στόχος να μπει φρένο στη διαρκώς αυξανόμενη επιρροή της Κίνας σε Ειρηνικό και Ινδικό Ωκεανό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: