Οι Ελληνικές ρίζες, οι πολιτιστικές επιρροές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα: Η έκθεση Hellenic Heads του Ελληνο-αμερικανού Γιώργου Πετρίδη στο Σικάγο

Ο Ελληνοαμερικανός γλύπτης Γιώργος Πετρίδης με έργα του photo ertnews




Η έκθεση Hellenic Heads, του Ελληνοαμερικανού γλύπτη Γιώργου Πετρίδη, θα παρουσιαστεί στο Εθνικό Ελληνικό Μουσείο στο Σικάγο, από 21 Ιουλίου έως 10 Δεκεμβρίου. Η έκθεση, παρουσιάζει έξι προτομές εμπνευσμένες από βασικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας που εκτείνεται 2.500 χρόνια, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Στο Hellenic Heads, που έκανε πρεμιέρα πέρυσι στην πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον, ο Πετρίδης παρουσιάζει μια προσωπική εξερεύνηση στην ελληνική καταγωγή του, επιδιώκοντας να κατανοήσει τις πολιτιστικές επιρροές που διαμόρφωσαν τον ίδιο και τους πιο κοντινούς του ανθρώπους.

 

Ξεκινώντας με μια αυστηρή ερευνητική διαδικασία που περιλαμβάνει αρχαιολογικά αντικείμενα, ακαδημαϊκές πηγές, οικογενειακές ιστορίες και ιστορικές φωτογραφίες, ο Πετρίδης μελέτησε έξι σημαντικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας που εκτείνονται σε 2.500 χρόνια: Κλασική Ελληνική Περίοδος (510 π.Χ. έως 323 π.Χ.). Βυζαντινή περίοδος (330 μ.Χ. έως 1453 μ.Χ.). Ελληνικός Πόλεμος της Ανεξαρτησίας (1821 έως 1829). Καταστροφή της Σμύρνης (1922). Ναζιστική Κατοχή και Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος (1941 έως 1949) και το Παρόν.

Ο Πετρίδης μεγάλωσε σε μια οικογένεια καλλιτεχνών και επιχειρηματιών και η πρώτη του καριέρα ήταν στη Wall Street. Παρακολούθησε το πρώτο του μάθημα τέχνης σε ηλικία 32 ετών και συνέχισε να παρακολουθεί μαθήματα τέχνης για περίπου 20 χρόνια πριν δεσμευτεί να κάνει τέχνη με πλήρη απασχόληση. Σπούδασε σχέδιο, ζωγραφική και γλυπτική στο New York Studio School (της οποίας οι διάσημοι μαθητές περιλαμβάνουν τον Christopher Wool και τη Cecily Brown), στο Art Students League και στην Academie de la Grande Chaumiere στο Παρίσι.

Με πληροφορίες από ertnews.gr 
Ελλάδα Αθήνα 

Αίρονται όλοι οι περιορισμοί στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού: Αλλάζει το εκλογικό σώμα, έως 3 εκατ. Ελληνες της διασποράς εν δυνάμει ψηφοφόροι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: