Οι Αττίλες εμμένουν στην απαράδεκτη “κυριαρχική ισότητα” και στη διχοτομική διευθέτηση “δύο κρατών”: Ο Δένδιας απαντά ότι η Κύπρος δεν κείται μακράν…

FILE PHOTO; Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Yaşar Güler με τον εκπρόσωπο Τύπου, Zeki Aktürk (δεξιά). Φωτογραφία από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας




Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, αναφέρθηκε στο Kυπριακό σημειώνοντας πως παρά το θετικό μομέντουμ για διάλογο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, σε ότι αφορά την Κύπρο συζητούν μόνο την απαράδεκτη λύση των δύο κρατών.

Πιο συγκεκριμένα, το μομέντουμ σχετικά με τα ελληνοτουρκικά δεν περιλαμβάνει το Κυπριακό καθώς μετά από τις αναφορές για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ακολούθησε η τοποθέτηση του εκπροσώπου του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας για την Κύπρο.

Στο σημείο αυτό επέμεινε στη λύση δύο κρατών και σημείωσε ότι βασισμένη στην συνθήκη εγγυήσεων η Τουρκία θα είναι δίπλα από τους Κύπριους αδερφούς τους.

Καταλήγοντας είπε και το μεγαλύτερο ανέκδοτο: ότι δήθεν η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη θα συνεχίσει να εξασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια στην Κύπρο.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι καθαρό μήνυμα ότι η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδας περιλαμβάνει και την Κύπρο έστειλε από τη Λευκωσία ο Νίκος Δένδιας προχωρώντας μάλιστα σε μια δημόσια αναίρεση όσων εμπεριείχε η ιστορική φράση που καταλογίζεται στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Εμείς συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε πάντα την αμέριστη συμπαράστασή μας για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού. Μιας λύσης που θα βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Για εμάς λύση δύο κρατών δεν υφίσταται. Για εμάς η Κύπρος δεν κείται μακράν, είπε ο Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Κύπρου Μιχάλη Γιωργάλλα.

Οι δυο υπουργοί συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στην κατάσταση ασφάλειας στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας, την εμβάθυνση των τριμερών και πολυμερών περιφερειακών αμυντικών συνεργασιών, καθώς επίσης και τη διεύρυνση του πεδίου συνεργασίας σε νέα αναδυόμενα ζητήματα, όπως η κυβερνοάμυνα και η κλιματική αλλαγή.

Επιπλέον, ανταλλάχθηκαν απόψεις αναφορικά με τη συνεργασία των δυο χωρών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και την εκμετάλλευση διαφόρων ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών στον τομέα της Άμυνας.

Καθαρό μήνυμα του Έλληνα υπουργού Άμυνας από τη Λευκωσία: Για εμάς η Κύπρος δεν «κείται μακράν», η απαράδεκτη λύση των “δύο κρατών” δεν υφίσταται

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: