Financial Times: Ο Σι προειδοποίησε καταπρόσωπο τον Πούτιν να μην κάνει χρήση πυρηνικών όπλων

FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin (L) and Chinese President Xi Jinping (R) meet in Beijing, China, 04 February 2022. EPA/ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN / SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT




Ο Σι Τζινπίνγκ προειδοποίησε καταπρόσωπο τον Βλαντίμιρ Πούτιν να μην κάνει χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, σύμφωνα δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται πληροφορίες δυτικών και κινέζων αξιωματούχων.

Η προειδοποίηση διατυπώθηκε κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Κίνας στην Μόσχα τον Μάρτιο και έκτοτε κινέζοι αξιωματούχοι διεκδικούν σε ιδιωτικές συνομιλίες τα εύσημα για το γεγονός ότι το Πεκίνο έπεισε τον Ρώσο πρόεδρο να απόσχει από τις κεκαλυμμένες απειλές για την χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Είναι μία σημαντική τοποθέτηση της Κίνας απέναντι στην απειλή για χρήση πυρηνικών από τον παρανοϊκό Ρώσο τρομοκράτη», έγραψε στο Telegram ο Αντριι Γερμάκ, ο προσωπάρχης του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχολιάζοντας το δημοσίευμα των Financial Times.

Διαψεύδει το Κρεμλίνο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε όταν ερωτήθηκε αν επιβεβαιώνει το δημοσίευμα:

«Οχι, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω». Και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες εξέδωσαν ανακοινώσεις στις οποίες περιέγραψαν το περιεχόμενο των συνομιλιών Πούτιν-Σι.

«Ολα τα υπόλοιπα είναι κατασκεύασμα».

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κίεβο, Ukraine

Προχωράει την κόντρα με την ΕΕ η Πολωνία για το μεταναστευτικό: Ετοιμάζει δημοψήφισμα για «όχι» στην ευρωπαϊκή πολιτική

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: