Εκβιασμός από Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή: Μπλοκάρει όλες τις προαγωγές στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και ζητά να απαγορευθούν οι αμβλώσεις

FILE PHOTO Republican Senator from Alabama Tommy Tuberville EPA/SHAWN THEW / POOL




Η θητεία του διοικητή του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ λήγει τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, χωρίς να έχει οριστεί διάδοχος. Εχει να κάνει με το γενικό μπλοκάρισμα των διορισμών ανώτερων στρατιωτικών αξιωματούχων, που αποφάσισε ένας Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής που αντιτίθεται στις αμβλώσεις.

Ο Tommy Tuberville, υποστηρίζει ότι θα συνεχίσει έως ότου το Πεντάγωνο αντιστρέψει την πολιτική του για βοήθεια προς τις γυναίκες στρατιωτίνες που πρέπει να ταξιδέψουν εντός των Ηνωμένων Πολιτειών για να κάνουν άμβλωση.

Εφόσον η Γερουσία εξακολουθεί να μπορεί να εγκρίνει αυτούς τους διορισμούς κατά περίπτωση στην ολομέλεια, αυτός ο εκλεγμένος αξιωματούχος, ως μέλος της επιτροπής των ενόπλων δυνάμεων, εμποδίζει την άμεση και ομαδική επικύρωσή τους.

Σύμφωνα με την ομάδα του, εδώ και μήνες εμποδίζει την έγκριση περισσότερων από 200 υποψηφιότητες. Εκλεγμένος στην Αλαμπάμα, μια πολύ συντηρητική πολιτεία στα νότια των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Tommy Tuberville θεωρεί παράνομη την πολιτική του Πενταγώνου για υποστήριξη προς τις στρατιωτίνες  που επιθυμούν να κάνουν έκτρωση.

Η αντίδραση του υπουργού Αμυνας 

Για τον υπουργό Άμυνας Lloyd Austin, αντίθετα, στηρίζεται σε μια σταθερή νομική βάση. Επιπλέον, ο υπουργός πιστεύει ότι η καθυστέρηση της ανάληψης των καθηκόντων αυτών των ανώτερων στρατιωτικών αξιωματούχων «θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Αμερικής και παρεμποδίζει την κανονική λειτουργία του Πενταγώνου».

Στο τέλος της θητείας του ως επικεφαλής των Πεζοναυτών τη Δευτέρα, ο στρατηγός Ντέιβιντ Μπέργκερ θα αντικατασταθεί προσωρινά από τον αναπληρωτή του, στρατηγό Έρικ Σμιθ. Για τον Κόλιν Σμιθ, ειδικό σε θέματα άμυνας στη δεξαμενή σκέψης Rand, ο στρατηγός Σμιθ θα πρέπει να «αναλάβει ένα διπλό καπέλο», συνδυάζοντας τον σημερινό του ρόλο με αυτόν του ενεργού διοικητή.

Άλλοι ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι πρόκειται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του επιτελείου, στρατηγού Mark Milley, και του αρχηγού ναυτικών επιχειρήσεων, ναύαρχου Mike Gilday. «Χωρίς αυτούς τους ηγέτες, οι στρατιωτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών θα εκτεθούν σε έναν περιττό και άνευ προηγουμένου βαθμό κινδύνου, τη στιγμή που οι αντίπαλοί μας μπορεί να δοκιμάσουν την αποφασιστικότητά μας», έγραψε ο υπουργός Λόιντ Όστιν σε επιστολή του προς τη Δημοκρατική Γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν, στις αρχές Μαίου

Τον Ιούνιο του 2022, το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών κατέρριψε τη συνταγματική κατοχύρωση του δικαιώματος των Αμερικανών γυναικών να κάνουν έκτρωση, αφήνοντας την επιλογή σε κάθε πολιτεία να νομοθετήσει για το ζήτημα. Ορισμένες γυναίκες στρατιωτίνες, που ζουν σε πολιτείες όπου η άμβλωση είναι πλέον παράνομη στις περισσότερες περιπτώσεις, πρέπει τώρα να ταξιδέψουν σε πολιτείες όπου η διαδικασία είναι ακόμα νόμιμη.

Ως απάντηση στην απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, ο Lloyd Austin εξέδωσε οδηγία προς το Πεντάγωνο να λάβει μέτρα για τη διευκόλυνση της λήψης διοικητικής άδειας από μέλη των ενόπλων δυνάμεων με σκοπό “να λάβουν περίθαλψη μη αναπαραγωγικής υγείας”. θέσπιση επιδομάτων για να βοηθηθούν αυτά τα μέλη να καλύψουν τα έξοδα ταξιδίου.

Ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Τόμι Τάμπερβιλ κατήγγειλε στα μέσα Φεβρουαρίου ένα «ριζοσπαστικό σχέδιο για τη διευκόλυνση χιλιάδων αμβλώσεων κάθε χρόνο με τα χρήματα των φορολογουμένων», γι’ αυτό μπλοκάρει τους διορισμούς στη Γερουσία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αποκλεισμός του «δεν έχει καμία επίδραση» στον βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Ο εκλεγμένος αξιωματούχος της Αλαμπάμα έχει ήδη προειδοποιήσει ότι η θέση του θα παραμείνει αμετάβλητη «μέχρι το Πεντάγωνο να σεβαστεί το νόμο ή να αλλάξει τον νόμο .Είναι τόσο απλό.”

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Η Σάμος στις κορυφαίες επιλογές των Ολλανδών ως περιπατητικός και ταξιδιωτικός προορισμός: Υμνοι σε ιστοσελίδες και περιοδικά με εκατομμύρια επισκέπτες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: