«Εγκαινίασε» το παράνομο «αεροδρόμιο» της Τύμπου ο Ερντογάν: Και αξίωσε ανερυθρίαστα από τη διεθνή κοινότητα να άρει όλους τους δήθεν περιορισμούς στο ψευδοκράτος

O ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν κατά την παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, με τον αχυράνθρωπό του Ερσίν Τατάρ. Φωτογραφία: Τουρκική Προεδρία




Παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα πραγματοποιεί ο ισλαμιστής Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρευρέθηκε σε μια προκλητική φιέστα εγκαινίων του νέου τερματικού σταθμού στο παράνομο “αεροδρόμιο” της Τύμπου.

Υποστήριξε ότι η αναβάθμιση του παράνομου αεροδρομίου θα συμβάλει στη βελτίωση της οικονομίας του ψευδοκράτους, αλλά και στην αναβάθμισή του στην περιοχή.

Ο  Ερντογάν έφθασε στα κατεχόμενα, ανήμερα της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής του 1974, για να τελέσει τα εγκαίνια του παράνομου “αεροδρομίου” της κατεχόμενης Τύμπου.

Ακολούθως θα παραστεί στα πανηγύρια της ντροπής για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, τα οποία θα κορυφωθούν με παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία, στις έξι το απόγευμα, ενώ θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

  •  Όπως αναφέρουν τα τ/κ MME, το αεροπλάνο το οποίο μετέφερε τον Ερντογάν προσγειώθηκε στο παράνομο αεροδρόμιο, όπου τον υποδέχθηκαν άγημα του κατοχικού στρατού και ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Mετά την άφιξη του, εγκαινίασε τον νέο τερματικό σταθμό του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να άρει όλους τους πολιτικούς περιορισμούς στο ψευδοκράτος που, όπως ισχυρίστηκε, στερούνται νομικής βάσης.

  • Επανέλαβε για ακόμη μια φορά την αξίωση για κυριαρχική ισότητα, σημειώνοντας ότι «επαναλαμβάνω την έκκλησή μου να υποστηρίξουμε το ιδανικό των δύο ίσων κρατών, να ζούμε δίπλα-δίπλα, όχι την κουλτούρα της κυριαρχίας, της έντασης και των συγκρούσεων στο νησί της Κύπρου».

Αναφερθείς στο νέο τερματικό της Τύμπου, ο Ερντογάν ισχυρίστηκε πως από σήμερα το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου είναι το αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα επιβατών στο νησί της Κύπρου.

«Το νέο τερματικό έχει μεγεθυνθεί 6 φορές σε σύγκριση με το παλιό. Με αυτόν τον τρόπο έχει καταστεί ικανό να εξυπηρετήσει 10 εκατομμύρια επιβάτες. Mια πιο σύγχρονη και πιο δυναμική κατασκευή τερματικού σταθμού σημαίνει περισσότερες επενδύσεις και απασχόληση. Από σήμερα, το “αεροδρόμιο Ercan” είναι το αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα επιβατών στο νησί της Κύπρου», ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρουν τα τ/κ ΜΜΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος θα συζητήσει με τον Ερσίν Τατάρ τις σχέσεις Τουρκίας-ψευδοκράτους «σε όλες τις πτυχές, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ θα ανταλλάξουν απόψεις για την υπόθεση της Κύπρου».

Η καθιερωμένη παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 το απόγευμα, ενώ στο πρόγραμμα του Ταγίπ Ερντογάν περιλαμβάνεται και συμμετοχή σε ειδική “επετειακή” συνεδρία της ολομέλειας της παράνομης “βουλής”.

Με πληροφορίες από “Φιλελεύθερος”

Με παράνομο σχέδιο πτήσης στο παράνομο αεροδρόμιο: Έφτασε στα κατεχόμενα ο Ερντογάν για τα πανηγύρια της ντροπής και του αίσχους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: