Δρυμιώτης: Να επιτραπεί η επιστολή ψήφος στους ομογενείς για τις Ευρωεκλογές

FILE PHOTO: Ο εκλογικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης. Screenshot via Glomex@SKAI NEWS




Ο “Νέστορας” της ελληνικής εκλογολογίας Ανδρέας Δρυμιώτης τάχθηκε σήμερα υπέρ της επιστολικής ψήφου ώστε να μπορούν οι ομογενείς να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους και να μην χρειάζεται να έλθουν στην Ελλάδα, μπαίνοντας σε έξοδα που μόνο οι πιο εύποροι μπορούν να κάνουν.

  • Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Δρυμιώτης είπε πως οι ευρωεκλογές του 2024 προσφέρονται για να δοκιμασθεί η επιστολική ψήφος καθώς η χώρα είναι ενιαία εκλογική περιφέρεια και είναι πιο εύκολο να δοκιμασθεί η μέθοδος της επιστολικής ψήφου στην πράξη.

Ο κ. Δρυμιώτης τόνισε ότι είναι ντροπή για την Ελλάδα να βάζει εμπόδια στους ομογενείς οι οποίοι θέλουν να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους στο εξωτερικό στις εδώ εκλογές και ο ίδιος θα κάνει ότι μπορεί για να αναδείξει το θέμα με την αρθρογραφία του.

Ερωτηθείς σχετικά, ο άνθρωπος ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με τις εκλογικές βραδιές των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών στην Ελλάδα, θυμήθηκε ότι πρώτος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής απαίτησε να χρησιμοποιηθούν τα κομπιούτερ για να βγαίνουν τα αποτελέσματα των εκλογών γρηγορότερα.

Αυτό συνέβη μετά τις εθνικές εκλογές του 1977 που η έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων καθυστέρησε μέρες με αποτέλεσμα να ορκισθεί η νέα κυβέρνηση μια εβδομάδα αργότερα.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Ένα περίεργο κείμενο γραμμένο με …”ελπιδοφόρο” χέρι, προμηνύει θύελλα για την Μητρόπολη Σικάγου: Θέλουν να ¨”φάνε” τον Ναθαναήλ; Έτσι φαίνεται…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: