Δύο νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση στη Ζαπορίζια: Στο στόχαστρο περιοχή που είχε απελευθερωθεί από τις Ουκρανικές δυνάμεις

FILE PHOTO: Rescuers at the scene of an apartment block, hit by a Russian missile, in Kryvy Rih, Dnipropetrovsk region, Ukraine, 13 June 2023. EPA, STAS KOZLIUK




Ένας άνδρας και μία γυναίκα σκοτώθηκαν σήμερα από ρωσικό πλήγμα στην πόλη Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Ένας εχθρικός πύραυλος έπληξε μια απελευθερωμένη ζώνη. Δυστυχώς, ένας άνδρας και μία γυναίκα σκοτώθηκαν» ανέφερε στον λογαριασμό του στο Telegram ο Ανατόλι Κούρτεφ, ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, προσθέτοντας ότι άλλη μια γυναίκα τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με τον Κούρτεφ, από το ωστικό κύμα καταστράφηκαν τα παράθυρα των γύρω κτιρίων και υπέστησαν ζημιές ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και ένα σουπερμάρκετ.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης πρόβαλαν πλάνα από το σημείο όπου διακρίνονται οι κατεστραμμένες προθήκες ενός σουπερμάρκετ, βυθισμένου στο σκοτάδι λόγω της έκρηξης.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε πέντε πυραύλους και προχώρησε σε 19 αεροπορικά πλήγματά κατά τη διάρκεια της μέρας ενώ έβαλε «30 φορές με συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών εναντίον των θέσεών μας» αλλά και σε κατοικημένες περιοχές.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κίεβο, Ουκρανία

Διαδηλώσεις στο Μαγδεβούργο κατά του ακροδεξιού AfD που κάνει στην πόλη συνέδριο για την επιλογή υποψηφίων ευρωβουλευτών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: