Άνω των 670.000 ευρώ δωρεές υπέρ του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Ναέλ: «Ραγίζει η καρδιά μου» δήλωσε η γιαγιά του νεκρού 17χρονου

epa10722347 Ile-de-France Region President Valerie Pecresse (R), French Interior Minister Gerald Darmanin (C, back), and the Mayor of L’Hay-les-Roses Vincent Jeanbrun (L) meet with municipal police, after rioters rammed a vehicle into the mayor’s house overnight, in L’Hay-les-Roses, south of Paris, France, 02 July 2023. EPA, CHARLY TRIBALLEAU, POOL MAXPPP OUT




Μια έκκληση για δωρεές υπέρ του Γάλλου αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο Ναέλ ξεπέρασε αργά σήμερα το απόγευμα τις 670.000 ευρώ.

Ο θάνατος του εφήβου την Τρίτη στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι, από πυρά αστυνομικού έχει προκαλέσει εκτεταμένες ταραχές σε όλη τη Γαλλία.

Ο στόχος της συγκέντρωσης δωρεών είναι να υποστηριχθεί η οικογένεια του αστυνομικού, “ο οποίος έκανε τη δουλειά του και πληρώνει βαρύ τίμημα”, αναφέρει η εκστρατεία σε ανακοίνωση.

Η εκστρατεία οργανώθηκε από τον Ζαν Μεσιά, υποστηρικτή του Γάλλου ακροδεξιού πολιτικού Ερίκ Ζεμούρ.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο Ναέλ προφυλακίστηκε και διεξάγεται σε βάρος του έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Όταν ρωτήθηκε για την εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων υπέρ του αστυνομικού, η γιαγιά του Ναέλ, η Ναντιά, δήλωσε σοκαρισμένη. “Ραγίζει η καρδιά μου”, είπε.

Με πληροφορίες dpa-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Σε “κρίσιμη κατάσταση” σε νοσοκομείο του Λιβάνου ο Χάνιμπαλ Καντάφι, γιος του Μουάμαρ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: