Άμεσος ο κίνδυνος για τον ελληνικό τουρισμό: Οι ακραία υψηλές θερμοκρασίες στη Νότια Ευρώπη θα αλλάξουν μακροπρόθεσμα τις συνήθειες των ταξιδιωτών

Διασώστρια προσφέρει πρώτες βοήθειες σε πυροσβέστη κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Νέα Πέραμο, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Der Spiegel αναφέρεται στις ακραία υψηλές θερμοκρασίας που πλήττουν την νότια Ευρώπη, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (European Travel Commission).

Επισημαίνει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στη Νότια Ευρώπη από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο έχει ήδη μειωθεί κατά 10% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες αναμένεται να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις αποφάσεις των ταξιδιωτών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Miguel Sanz, επικεφαλής της συγκεκριμένης Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μια έκθεση μάλιστα από τον οργανισμό-ομπρέλα των ευρωπαϊκών οργανισμών τουριστικού μάρκετινγκ υποδηλώνει ότι το 7,6% των ταξιδιωτών θεωρούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα ως το κύριο πρόβλημα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών ταξιδιών.

Οι πιο δροσεροί προορισμοί ή οι εποχές της άνοιξης και του φθινοπώρου μπορεί να αποκτήσουν σημασία ως προτιμώμενες περίοδοι διακοπών, σύμφωνα με ενώσεις του τουριστικού κλάδου.

Αναφορά γίνεται επίσης στο πρώτο κύμα καύσωνα που ταλανίζει την Ελλάδα, οδηγώντας μάλιστα προσφάτως στο κλείσιμο της Ακρόπολης κατά τις πιο θερμές ώρες της ημέρας, αλλά και στις δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν πέριξ της Αττικής με τα σωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη με τις πυρκαγιές.

Το δημοσίευμα σημειώνει ακόμα ότι ο  Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) σημειώνει ότι, ενώ η μεγαλύτερη προσοχή εστιάζεται στις υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι οι νυχτερινές θερμοκρασίες που αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία, ειδικά για τους ευάλωτους πληθυσμούς.

ΠΗΓΗ: Der Spiegel – Südeuropa glüht – Hitze könnte Tourismus dauerhaft verändern

  • Καύσωνας και πυρκαγιές, μάχη για να τεθούν υπό έλεγχο

Στις πολυάριθμες πυρκαγιές που μαίνονται πέριξ της Αττικής αναφέρεται με συναφή τρόπο και το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του περιοδικού Stern.

Επισημαίνει ότι οι πυροσβέστες, μαζί με εναέρια υποστήριξη, δίνουν μάχη με τις φλόγες, προτάσσοντας την προστασία των ανθρωπίνων ζωών και των σημαντικών υποδομών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά σπίτια καταστράφηκαν και ένα μοναστήρι και ένας στάβλος αλόγων χρειάστηκε να εκκενωθούν.

Επισημαίνεται ότι η  Ελλάδα βιώνει το πρώτο  κύμα  καύσωνα της χρονιάς, το οποίο εντείνει τον κίνδυνο πυρκαγιών. Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2021 σοβαρές πυρκαγιές κατέστρεψαν περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα τρεις θανάτους και την καταστροφή πάνω από 100.000 εκταρίων δάσους.

Το 2018, η χώρα γνώρισε τη χειρότερη καταστροφή από πυρκαγιά στο Μάτι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πάνω από εκατό ανθρώπους.

Εν κατακλείδι σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέδωσε τις πυρκαγιές στην εντεινόμενη κλιματική κρίση.

ΠΗΓΗ: Stern – Waldbrände außer Kontrolle: Verängstigte Pferde aus brennendem Stall gerettet

Η μαζική έξοδος των Αλβανών συνεχίζεται και το «τοξικό δημογραφικό κοκτέιλ» που γίνεται …βόμβα! Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι πια προτιμώμενος προορισμός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: