Αγαπητέ κ. Δημήτρη Αβραμόπουλε, για τον γερουσιαστή Μενέντεζ αποφασίζει ο ίδιος και μόνο, όχι εσείς: Όταν, λοιπόν, λέει όχι στα F-16 που απαιτεί ο Ερντογάν, εννοεί ΟΧΙ με κεφαλαία… (video)

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Άμυνας και Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Φωτογραφία via Σκάι




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ – Hellas Journal

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, που διετέλεσε και υπουργός Άμυνας και Εξωτερικών της Ελλάδας, όπως και Ευρωπαίος Επίτροπος, ισχυρίστηκε σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι, ότι ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, θα υποχωρήσει στο θέμα της πώλησης των αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

Λοιπόν, και επειδή οι καλοί λογαριασμοι κάνουν τους καλούς φίλους.

Πρώτον, για τον γερουσιαστή Μενέντεζ, που είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, αποφασίζει ο ίδιος και μόνο, όχι ο κ. Αβραμόπουλος ή οποιοεσδήποτε άλλος Έλληνας πολιτικός. Όταν, λοιπόν, λέει όχι στα F-16 μέχρι η Τουρκία να αποδεχθεί ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον της Ελλάδας, εννοεί ΟΧΙ.

  • Το έχει δηλώσει ο ίδιος πολλές φορές. Το γνωρίζουν ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλαεις Τζέικ Σάλιβαν και ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, οι οποίοι προσπαθούν να γίνουν δεκτοί ο όροι του γερουσιαστή.

Δεύτερον, ο κ. Αβραμόπουλος με τη δήλωση του στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του Σκάι, του συναδέλφου Άκη Παυλόπουλου, στην παρουσία του Μανώλη Κωστίδη, επαναφέρει την ηττοπάθεια στον ελληνικό λαό, ότι τάχατες ότι ο κ. Μενέντεζ δεν εννοεί αυτά που λέει. Ευτυχώς δεν είναι Έλληνας πολιτικός.

Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος παρουσίασε μία ψεύτικη εικόνα και κατηγόρησε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού ως “εθνικιστές”. Εθνικιστής, προφανώς είναι ο ίδιος και οι όμοιοι του.

Τρίτον, ο γερουσιαστής Μενέντεζ υποστηρίζει με όλη του την καρδιά και όλη του την ψυχή την Κύπρο και το λαό της. Υποστηρίζει τη χωρίς όρους επανένωση του νησιού και την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων και φυσικά των ξένων εγγυήσεων. Πόσοι Έλληνες πολιτικοί έχουν τόσο καθαρή θέση;

Τέταρτον, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ βοηθά με όλα τα μέσα που διαθέτει την Ελλάδα, διότι οι Ελληνοκύπριοι φίλοι του δεν διαχωρίζουν τη Μητέρα Πατρίδα από την Κύπρο. Είναι ένα και το αυτό.

Ο γερουσιαστής είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της Ελλάδας και της Κύπρου επειδή οι Ελληνοκύπριοι φίλοι του τον ψηφίζουν και συμετέχουν ενεργά στην υποστήριξη των προεκλογικών του εκστρατειών. Οι Ελλαδίτες αδελφοί μας στην Ομογένεια των ΗΠΑ, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, τον αγνοούν και δεν τον υποστηρίζουν, ειδικά οι περισσότεροι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Γιατί δεν τους μιλά ο κ. Αβραμόπουλος; Φίλοι του είναι όλοι αυτοί…

Ο κ. Αβραμόπουλος πρέπει να προσέχει όταν ομιλεί για τον πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας. Αντιτίθεται στην πώληση των F-16 στον Ταγίπ Ερντογάν, για πολλούς λόγους. Πιο σημαντικοί είναι ότι με την πώληση αυτή ΔΕΝ εξυπηρετούνται τα στρατηγικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, διότι ο Ερντογάν είναι φίλος και συνέταιρος με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον αυταρχικό ηγέτη της Ρωσίας.

Επίσης λέει ΟΧΙ αν η Τουρκία, δεν δεσμευθεί, ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον της Ελλάδας.

Ποιο είναι το πρόβλημα του κ. Αβραμόπουλου με τους παραπάνω όρους; Έπρεπε να τους υποστηρίζει.

Ο κ. Ερντογάν, είναι φίλος του κ. Αβραμόπουλου, όπως δηλώνει ο ίδιος, που τώρα λειτουργεί ως “πλασιέ” του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας. Γιατί ο κ. Αβραμόπουλος όταν ο …φίλος Ερντογάν απειλούσε την Ελλάδα με πολεμικά πλοία στο Καστελλόριζο, δεν τον σταμάτησε; Και μην πει ότι προσπάθησε διότι θα αποκαλυφθεί ότι Ερντογάν δεν του δίνει καμία σημασία.

Χρειάστηκε η αντίδραση του κ. Μενέντεζ και η επιβολή των όρων του, για να γίνει ξανά …περιστέρι. Προφανώς ο κ. Αβραμόπουλος δεν μπορεί να τον πείσει…

ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ την Κύπρο: Ο κ. Μενέντεζ δεν θα δεχθεί να “κλείσουν” τα ελληνοτουρκικά και να αφεθεί στην απ’ έξω η Κύπρος. Ας το βάλει καλά στο μυαλό του ο κ. Αβραμόπουλος και οι όμοιοι του. Η Κύπρος προδόθηκε από την Χούντα των Αθηνών. Η Κύπρος είναι κατεχόμενη Πατρίδα επειδή στρατιωτικοί με ελληνικά ονόματα την πούλησαν στην Τουρκία, με τη μεσολάβηση του τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσιγκερ.

Και επίσης, είπε με στόμφο ο κ. Αβραμόπουλος, ότι για την πώληση των F-16 στην Τουρκία αποφασίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο. Προς το παρόν αποφασίζουν οι επικεφαλής των Επιτροπών Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Δύο Δημοκρατικοί και δύο Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες.

Μέχρι τώρα και οι τέσσερις δηλώνουν την αντίθεση τους. Αν ένας εκ των τεσσάρων επιμένει στο ΟΧΙ του, και ο όντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν επιθυμει πραγματικά να χαρίσει τα F-16 στον φίλο του “Βλαδίμηρου” Πούτιν, πρέπει να συγκρουστεί μαζί του, να ανατρέψει το “βέτο” του και να αποφασίσει η Ολομέλεια. Μέχρι τότε, ο φίλος του κ. Αβαμόπουλου, ο πολύς Ταγίπ Ερντογάν, πρέπει να περιμένει…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Επειδή ο κ. Αβραμόπουλος δεν είναι ενημερωμένος για όσα συμβαίνουν στην Αμερική αναφορικά με τα F-16 που απαιτεί ο Ερντογάν, του συστήνω να διαβάσει ΕΔΩ και ΕΔΩ. Είναι φρέσκιες ειδήσεις. Εκτός των όρων για την Ελλάδα, τίθεται και η ανάγκη να προστατευθούν και οι Κούρδοι της Συρίας, που προσπαθεί να εξολοθρεύσει ο Τούρκος πρόεδρος. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβει ο φίλος Δημήτρης και θα σταματήσει να εκτίθεται…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Έχετε φανταστεί τι θα συνέβαινε στον Μητσοτάκη αν καλούσε τον ηγέτη της Χαμάς στην Αθήνα; Ο Ερντογάν τον κρατά αγκαζέ και δεν τρέχει τίποτα… Και ένα υστερόγραφο για τους εμπρηστές (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: